Oportunități în comerțul internațional - Avantajele de a face acest lucru printr-o companie înregistrată în Bulgaria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Oportunități în comerțul internațional - Avantajele de a face acest lucru printr-o companie înregistrată în Bulgaria

Economie 02 Noiembrie 2020 / 14:21 1585 accesări

Oamenii de afaceri care au companii în Bulgaria se bucură de o serie de avantaje, printre care se numără forța de muncă ieftină, legislația simplificată și taxe mai mici - în comparație cu țara noastră. În ciuda crizei economice, situația din Bulgaria, în comparație cu cea din România, poate fi descrisă ca fiind mai stabilă. Totuși, antreprenorii fac și aici eforturi pentru a-și atrage clienții și a-și crește vânzările.

Sfaturi pentru a-ți crește compania în Bulgaria:

  • Urmărește ce au făcut alți antreprenori sau companii, care au un model de afaceri similar, sau care comercializează produse asemănătoare
  • Evită să faci aceleași greșeli ca atunci când nu ai reușit să-ți atragi clienții
  • Angajează oameni care sunt competenți în activitatea lor
  • Găsește investitori și consilieri strategici care te pot ajuta.

Situația locurilor de muncă este una delicată în Bulgaria, în contextul crizei create de pandemia de coronavirus, dar în România șansele de a supraviețui cu o firmă mică par a fi și mai mici. Soluția la această problemă poate fi propria afacere, înființarea unei firme în Bulgaria prin cabinetul Denislav Marinow, promovarea firmei și atragerea clienților prin campanii publicitare.

Avantajele deschiderii unei firme în Bulgaria sunt:

  • Bulgaria este o țară stabilă din punct de vedere politic
  • Impozitul pe dividende este mic, de 5%, el fiind o formă de impozitare dublă
  • Bulgaria are cel mai mic nivel de impozitare din UE; cota impozitului pe profit este de 10%
  • În Bulgaria nu se percepe TVA pentru anumite tranzacții, livrări medicale, asistență socială, asigurări sociale, sau vânzări de clădiri vechi
  • Cota de export este 0%, iar cota în turism este redusă la 7%
  • Costul la utilități este mai mic decât în alte țări UE
  • Costul cu materii prime și materiale este redus
  • Antreprenorii au posibilitatea de a-și optimiza costurile și de a-și crește veniturile realizând afaceri în această țară.

Antreprenorii care au curajul de a-și face o afacere în Bulgaria, trebuie să știe că începutul nu este chiar ușor, pot să apară anumite piedici neașteptate. Mulți antreprenori care deja au trecut de această etapă, privind în retrospectivă, au spus despre experiența lor că a fost destul de dificilă. De asta ei recomandă serviciile unui avocat în Bulgaria, vorbitor de limba română, care poate ajuta și în domeniul juridic și cu servicii de consiliere în afaceri.

Cu ajutorul unui avocat este relativ ușor să începi propria afacere în Bulgaria, pentru că nu durează mult actele. Un avocat poate oferi sprijin și în ceea ce privește serviciile de contabilitate, recomandând un contabil calificat, instruit și care să aibă experiență. În acest fel se rezolvă și problema care ține de contabilitate, mai ales că afluxul de documente la firmele mici, medii sau companii este amplu.

Un dezavantaj pentru antreprenori în Bulgaria este nivelul de trai mai scăzut în această țară, deci s-ar putea spune că piața internă este mai slabă. Prin urmare, ca antreprenor nu te poți baza pe ea, dacă planifici asta. Pe de altă parte, în Bulgaria taxele de muncă sunt ieftine, impozitele sunt mici. Antreprenorii care vor expedia produse în toate celelalte țări ale UE, vor plăti mai puțin, deci asta ar fi un avantaj.

Antreprenorii care vin în Bulgaria să-și deschidă afaceri ar putea beneficia de costuri reduse dar, în același timp, ar putea fi constrânși de o piață de consum relativ mică. Deși Bulgaria prezintă o serie de oportunități de profit pentru antreprenori (mai ales pentru cei din domeniul Hi-Tech, mass-media, comerț electronic, divertisment) totuși reduce șansele de succes pe termen lung, mai ales în contextul crizei create de pandemia de COVID-19.



Ştiri recomandate

12