Orașul antic Palmira, cucerit de jihadiști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Orașul antic Palmira, cucerit de jihadiști

11 Decembrie 2016 / 16:11 247 accesări

Jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) au lansat duminică un nou atac asupra orașului antic Palmira, în centrul Siriei, de unde se retrăseseră în zori în urma unor raiduri intense lansate de aviația rusă, a informat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP și DPA.

Jihadiștii 'au recucerit cetatea, aeroportul și un cartier din nordul orașului', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

"Raidurile violente ale aviației ruse din timpul nopții (de sâmbătă spre duminică) asupra orașului Palmira au forțat jihadiștii SI să se retragă în zori, la câteva ore după ce au intrat din nou în oraș", indicase acesta anterior.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, avioane ruse au bombardat în cursul nopții '64 de poziții, convoaie și regrupări' de membri ai SI, omorând peste 300 de militanți și distrugând 11 tancuri și 31 de vehicule.

'În cursul nopții, trupe ale guvernului sirian, cu sprijinul activ al armatei ruse a aerului, au făcut să eșueze toate atacurile teroriste la Palmira', preciza comunicatul de la Moscova.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2174 secunde