Orașul în care tinerii ar prefera să se mute pentru un job. Pe ce loc e Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Orașul în care tinerii ar prefera să se mute pentru un job. Pe ce loc e Constanța
Social 10 Mai 2018 / 15:22 3055 accesări 6 comentarii

”Cluj-Napoca se află pe primul loc într-un top al preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă. Concluzia este dată de sondajul de opinie realizat în această primăvară de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România. Preferinţele celor chestionaţi în ceea ce priveşte oraşele din ţara noastră în care ar fi dispuşi să se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca - 46% dintre respondenţi l-ar alege, urmat la mare distanţă de Bucureşti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Braşov (7,5%), Timişoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situează Oradea, Iaşi, Târgu-Mureş, Alba Iulia, Constanţa (locul 10) şi Arad, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Târgului de Cariere au subliniat că participanţii la sondaj au fost întrebaţi şi ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate.

Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilităţi de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47% au afirmat că doresc şi locuinţă de serviciu.

”Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, participanţii la Târgul de Cariere au afirmat că cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; asigurare de sănătate privată; sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanţă; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpăra acţiuni la firma respectivă (în această ordine a preferinţelor)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, 76% dintre respondenţi au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare, iar, în acelaşi timp, pentru 51% dintre cei chestionaţi este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

”Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă financiară. Abia 4% ar rămâne peste program, pe motiv că <<aşa se face>>”, au menţionat reprezentanţii Târgului de Cariere.

Sondajul a fost realizat de Târgul de Cariere, în perioada 9 martie - 3 mai, în Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Oradea şi Alba-Iulia, oraşe unde s-a desfăşurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eşantion de 1.926 de persoane.

Târgul de Cariere se desfăşoară de 12 ani în mai multe oraşe din România, dar şi în Chişinău, Republica Moldova.

Loading...
loading...

6 comentarii

ionica 16:52:12 / 10 Mai 2018
Cand nu o sa mai aveti angajati, o sa intelegeti raul facut?

Presa din Cta, de f multi ani loveste in Boc si Yohannis. Atat pot ei. In loc sa spuna ce se intampla de atatia ani in orasele unde sunt si au fost primari Boc si Yohannis. Nu v-ati dat seama nici macar in al 12 ceas ca ati fi facut un lucru f bun daca scriati zilnic despre ce se face in acele orase. I-ar fi impulsionat si pe cei din Cta si poate ii luau drept exemplu. Dar ati preferat doar sa pupati in ... un primar, decat sa va faceti meseria cu cinste si demnitate. Aveti multe pacate si sa nu va mirati daca veti ajunge sa platiti vreodata. Ma refer la meserie.

Alexander 17:36:06 / 10 Mai 2018
Pentru "analistii" de mai sus

Voi sunteti zdraveni la cap? Presa e de vina? Doamne fereste, ce minti limitate!...

Elena 17:49:26 / 10 Mai 2018
Pentru Alexander

Care astia de mai sus? Pun pariu ca e unul si acelasi, care scrie sub doua nume. Genul care a gasit dusmanul poporului si poate sa infiereze in voie, pentru simplul motiv ca e acoperit de anonimat. Ca altfel, e acoperit de rahat. Cu apa rece. De la RAJA.

Noi asta vrem 17:59:16 / 10 Mai 2018
Unde e cererea si oferta?

Da, de la televiziunile si ziarele din cta trebuia sa aflam despre ce se intampla in celelalte orase. Trebuia sa putem sa comparam. Nu sa dau eu cu telecomanda pe canalul 645 si sa vad TV Cluj sau pe canalul 789 si sa vad TV Brasovul Actual. Voi trebuia sa ne informati, ca sunteti ziaristi. Asa cum ar fi normal sa aveti stiri din strainatate. De ce sa aflu eu de ce salarii se platesc intr-un anumit domeniu in Mexic, New York, Roma sau Barcelona, cand voi luati bani ca sa ne scrieti articole care sa ne intereseze. Dar e f simplu sa copiezi doar accidentele de masina in fiecare zi si sa zici ca ai scris la ziar. Aproape toate ziarele, nu ma refer la dvs special, au devenit doar "stirile de la ora 5" . Doar accidente, violuri, furturi, si comunicate de la institutiile care va dau bani pt asta. Asta nu e presa. Aceste lucruri cu care umpleti ziarele nu ne intereseaza.

O sa ne mutam chiar si la Sighetul Marmatiei, numai sa nu mai auzim de cta 18:06:32 / 10 Mai 2018
Patronii sa nu mai dea mesaje

Nu scriu nimic despre celelalte orase ca sa poata da mai departe salariu minim pe economie la angajatii pe care-i au. Sa nu se afle despre ce e in alte parti, ca le pleaca si ultimii prosti.

Gunther 20:42:16 / 17 Mai 2018
Aéroport care ne rateaza ca si...

In timp ce zeci de autobuze, mini, microbuze duc si aduc la si de la amaratul de Otopeni sute de persoane zilnic, tot timpull anului nici o linie aeriana non low cost nu are curajul sa sparga gheata cu doua trei zboruri pe saptamana dela Constanta spre un aeroport non turcesc. Cluj, Sibiu, Timisoara au legaturi de acest gen spre Munich Frankfurt Paris etc si de a olo oriunde in lume. Orase din Ro care nu sunt conduse de PSD. De asta am plecat. Sa dau click pe TRIMITE? Ok

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.187 secunde