Orașul Vechi, interzis palestinienilor două zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Orașul Vechi, interzis palestinienilor două zile

Externe 04 Octombrie 2015 / 16:27 559 accesări

Accesul palestinienilor din Ierusalimul de Est în Orașul Vechi este interzis timp de două zile, ca urmare a două atacuri în care și-au pierdut viața doi israelieni și mai mulți au fost răniți, a anunțat, duminică, poliția israeliană. Această măsură excepțională vizează imensa majoritate a palestinienilor din Ierusalimul de Est, care nu locuiesc în Orașul Vechi. Timp de două zile, doar israelienii rezidenți în Orașul Vechi, turiștii, proprietarii de magazine și elevii vor putea intra în Orașul Vechi, a menționat poliția. În plus, accesul pe Esplanada Moscheilor pentru musulmanii autorizați să intre în Orașul Vechi este limitat la bărbații de peste 50 de ani, a mai declarat purtătoarea de cuvânt a poliției israeliene. Măsura este folosită cu regularitate în perioade de tensiuni.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi palestinieni au atacat cu cuțitele și au ucis doi israelieni. Atacatorii palestinieni au fost uciși la rândul lor de poliția din Ierusalim.De la jumătatea lunii septembrie, numeroase confruntări au avut loc între palestinieni și polițiști israelieni pe Esplanada Moscheilor (Muntele Templului pentru evrei), al treilea loc sfânt al Islamului.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a convocat, în regim de urgență, principalii responsabili cu securitatea, șefii armatei, serviciilor secrete și poliției, după uciderea celor doi israelieni.Sute de israelieni au protestat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în centrul orașului Ierusalim, împotriva atacurilor palestiniene, iar mass-media scrie despre ”perpetua neglijență a premierului în a înfrunta problemele actuale de securitate”. ”Poporul cere răzbunare”, strigau sute de protestatari strânși în fața locuinței lui Netanyahu, într-o manifestare spontană de furie resimțită de o mare parte a populației israeliene.

Citește și:

Israelieni omorâți în faţa propriilor copii, în Cisiordania

Un turist israelian a murit după ce s-a accidentat pe un traseu dificil din Munţii Făgăraş

Gloanțe contra pietre în Israel

Puteți munci în construcții, în Israel. Ce trebuie să faceți!

Israelul și Rusia colaborează militar în Siria, contra SUA?!12
Pagina a fost generata in 0.1103 secunde