Orban anunţă creşterea pensiilor cu 14%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Orban anunţă creşterea pensiilor cu 14%
Economie 14 August 2020 / 13:48 396 accesări 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că Executivul va majora pensiile cu 14%, prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă privind rectificarea bugetară, care se va afla în dezbatere în şedinţa de guvern.

După şedinţa de guvern voi organiza o conferinţă de presă, destinată rectificării bugetare. Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor, faţă de prognoza de creştere economică, de 4,1%, 4,2%, ca urmare a crizei economice provocată de epidemie, nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică, estimată astăzi la 3,8%.

Premierul a mai declarat vineri 14 august

Ca urmare a acestei contracţii economice, veniturile, atât la bugetul de stat, cât şi la bugetul fondului de pensii, fondului de sănătate au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului naţional avem o scădere de 30 de miliarde, faţă de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile şi indicatorii economici care au stat la baza proiectului legii bugetului de stat.
Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate acestea, guvernul va creşte pensiile cu un buget consistent, de 14%. (...) Este o creştere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanţa, atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. Alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată pe baza unei analize economice extrem de serioase.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1281 secunde