Ordin de la București pentru autorități: „Pregătiți-vă de iarnă!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prefecții, băgați în corzi de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă

Ordin de la București pentru autorități: „Pregătiți-vă de iarnă!”

Administrație 07 Decembrie 2015 / 19:57 810 accesări

Pentru că mai mereu „iarna le ia prin surprindere”, autoritățile locale și centrale s-au gândit că ar fi bine să-și facă temele înainte ca vremea să se înrăutățească. Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, le-a cerut prefecţilor, luni, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, să afişeze pe paginile de internet ale prefecturilor, până în 9 decembrie, situaţia contractelor de deszăpezire aflate în derulare, respectiv cele încheiate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi, cele încheiate de consiliile județene pentru drumurile județene și cele încheiate de primării pentru drumurile comunale.

La Constanța, situația este oarecum încurcată. În cazul unui viscol puternic, drumurile județene nu ar putea fi deszăpezite, pentru că nu există material antiderapant suficient. Dat fiind faptul că Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) are datorii la stat care depășesc două milioane de lei, conturile instituției au fost blocate de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Cu alte cuvinte, RAJDP are o grămadă de bani pe care nu îi poate folosi pentru a cumpăra materialele antiderapante necesare acțiunilor de deszăpezire. Sau, mai bine zis, dacă, iarna aceasta, județul Constanța va fi lovit de ninsori, riscăm să rămânem izolați din cauza drumurilor înzăpezite. Pentru a evita o asemenea situație, Consiliul Județean Constanța caută soluții pentru a asigura, măcar temporar, rezervele pentru intervenții.

MEDGIDIA, PREGĂTITĂ În timp ce autoritățile județene caută fonduri pentru a face față sezonului rece, în municipiul Medgidia, Primăria spune că s-a întocmit planul de acțiune în caz de ninsori. „Pentru ca iarna să nu ne ia pe nepregătite, planul de deszăpezire a fost pus la punct”, a explicat primarul Marian Iordache. 16 utilaje de deszăpezire și 800 tone de materiale antiderapante vor putea fi utilizate de către autoritățile locale iarna aceasta pentru a curăța carosabilul, trotuarele și zonele care aparțin domeniului public. „Pentru a nu exista incidente neplăcute cauzate de ninsori, anul acesta stau la dispoziția autorităților abilitate cu deszăpezirea două autogunoiere DAF prevăzute cu lamă de 3,2 metri și una marca Isuzu cu lama de 2,2 metri, un utilaj Unimog cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, două autobasculante ușoare cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, cu o capacitate de 4 tone și lame de 2,2 metri lățime, două buldoexcavatoare, un utilaj tip Wolla, cinci multifuncționale Stihl pentru deszăpezirea trotuarelor și aleilor și două automăturători pentru spații înguste. Ca materiale antiderapante, există 500 tone de nisip de râu și 300 tone de clorură de sodiu, precum și lopeți pentru deszăpezirea manuală”, au declarat reprezentanţii Primăriei Medgidia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1294 secunde