Ordinul prin care ministrul Educației a suspendat un șef ISJ, alături de alţi 12 inspectori, a fost suspendat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liviu Pop, înfrânt în instanţă

Ordinul prin care ministrul Educației a suspendat un șef ISJ, alături de alţi 12 inspectori, a fost suspendat

Educație 26 Septembrie 2017 / 10:34 1651 accesări
Liviu Pop, înfrânt în instanţă după ce a demis inspectori școlari din 13 județe

Liviu Pop, înfrânt în instanţă după ce a demis inspectori școlari din 13 județe

Prof. Gabriela Bucovală, fostul inspector școlar general al ISJ Constanța, este unul dintre cei treisprezece inspectori școlari generali demiși de ministrul Educației printr-un ordin emis luna trecută și intrat în vigoare la data de 4 septembrie.

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian a obţinut luni în instanţă suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care luna trecută a fost demisă de la conducerea instituţiei. Decizia poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de cinci zile. Florina Stoian a contestat la Curtea de Apel Ploieşti ordinul ministrului Educaţiei prin care a fost demisă luna trecută, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară. În sala de judecată la termenul de luni au fost prezenţi doar Florina Stroian, asistată de şeful Baroului Buzău, avocatul Mihail Tudorancea, iar Ministerul Educaţiei a trimis o întâmpinare scrisă.

Magistraţii au dispus suspendarea ordinului prin care a fost demisă.

"Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului ministrului Educaţiei nr. 4694/18.08.2017. Până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în cinci zile de la comunicare ce se va depune la prezenta instanţă", este decizia instanţei.

Fostul inspector şcolar general a adăugat că speră ca prin decizia de luni să dea o veste bună şi celorlalţi 12 inspectori şcolar generali demişi luna trecută.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.

Unii dintre ei au anunţat ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.12
Pagina a fost generata in 0.3382 secunde