Ospitalitatea întruchipată, Angela Merkel nu ar găzdui refugiaţi acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ospitalitatea întruchipată, Angela Merkel nu ar găzdui refugiaţi acasă
Externe 13 Octombrie 2015 / 16:18 452 accesări 0 comentarii

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins, luni, criticile la adresa politicii sale de deschidere faţă de migranţi, afirmând însă, într-un interviu pentru o publicaţie germană, că nu este în măsură, în prezent, să găzduiască refugiaţi acasă. ”Eu consider că face parte din umanitatea fundamentală a ţării noastre să primească un refugiat cu simpatie, ca pe orice altă fiinţă umană”, a declarat cancelarul pentru cotidianul popular ”Bild”. Întrebată dacă ar fi pregătită, totuşi, să primească acasă refugaţi, aşa cum fac numeroşi germani, Merkel a declarat: ”Chiar dacă îi respect mult pe cei care o fac, nu-mi pot imagina asta în prezent”. În contextul în care popularitatea sa și a partidului său, Uniunea Creștin-Democrată, CDU, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiați în Germania, care provoacă tensiuni în cadrul familiei politice conservatoare a cancelarului, Angela Merkel a adăugat că ”sondajele nu sunt unitatea ei de măsură”.

În pofida acestei nemulţumiri tot mai mari, Angela Merkel rămâne pe poziţie şi a pornit o ofensivă în încercarea de a convinge o opinie publică cu tot mai multe îndoieli faţă de meritele acestei politici. Ea respinge ideea de a închide frontierele, reclamată de formaţiunea-soră a CDU din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială (CSU), care o critică pe Merkel de mai multe săptămâni. ”Sarcina mea, în calitate de cancelar, nu este este să răspândesc îngrijorarea cât e ziua de lungă, ci să lucrez la găsirea unor soluţii la probleme şi să calmez îngrijorările”, a insistat ea, o critică indirectă adresată CSU. Merkel consideră că are în continuare susţinerea partidului său. Cancelarul a îndemnat Europa, încă o dată, la solidaritate şi a promis să accelereze construirea de locuinţe pentru ca migranţii să fie primiţi mai bine în Germania, o ţară care aşteaptă între 800.000 şi peste un milion de solicitanţi de azil, anul acesta. De asemenea, ea a anunţat că vrea să accelereze şi expulzările din Germania, în cazul migranţilor care nu au nicio perspectivă să poată rămâne.

Citește și:

”Nu este exclus ca afluxul de imigranți în UE să fie finanțat de Rusia”

”Germania a redus la sclavie popoarele europene şi comite abuzuri asupra lor”

Angela Merkel, denunțată la Parchet pentru... trafic de persoane, de un partid anti-imigrație

Refugiaţii sirieni şi irakieni vor fi distribuiţi la... ţară în Franţa

O nouă manifestație împotriva primirii de refugiați

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1233 secunde