Ostilitatea faţă de China a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Se poate ajunge la o confruntare armată cu SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ostilitatea faţă de China a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Se poate ajunge la o confruntare armată cu SUA
Externe 05 Mai 2020 / 12:53 694 accesări 0 comentarii
China, SUA, pandemie

China, SUA, pandemie

Ostilitatea la adresa Chinei este la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, este concluzia unui raport al Institutului chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane. Documentul a fost prezentat oficialilor de la Beijing, inclusiv preşedintelui Xi Jinping.

Potrivit raportului, pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus la nivel global, China se confruntă cu un val de antipatie la nivel internaţional nemaiîntâlnit de la protestele din Piaţa Tienanmen, din 1989.

În cel mai rău scenariu, această ostilitate, manifestată deocamdată la nivel declarativ, poate degenera într-o confruntare armată între China şi Statele Unite, atrag atenţia cercetătorii chinezi.

Relaţiile dintre cele două state sunt în acest moment la unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimele decenii.

Administraţia americană, prin vocea preşedintelui Donald Trump, nu a făcut un secret din faptul că învinovăţeşte China pentru răspândirea coronavirusului în toată lumea. Liderul de la Casa Albă a acuzat în repetate rânduri Beijingul că a ascuns informaţii în ce priveşte apariţia virusului sau modul cum acesta se răspândeşte şi a avertizat că va face tot ce este posibil pentru a trage China la răspundere.

Oficialii de la Beijing au refuzat să confirme pentruReutersexistenţa unui astfel de raport.



Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3072 secunde