Ovidiu Brăiloiu, găsit mort!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ovidiu Brăiloiu, găsit mort!

Administrație 07 Iunie 2017 / 14:22 16635 accesări

Una dintre cele mai proeminente figuri ale scenei politice constănţene timp de mai bine de un deceniu, Ovidiu Brăiloiu s-a stins din viaţă miercuri, 7 iunie 2017, după o îndelungată suferinţă. Deocamdată, nu se cunosc cauzele concrete ale decesului, dar, potrivit unor surse, fostul primar al orașului Eforie nu se simţea bine de mai multă vreme, iar problemele sale de sănătate ar fi fost foarte grave. Brăiloiu avea doar 49 de ani, era căsătorit cu creatoarea de modă Otilia Brăiloiu (de formație jurist) și aveau împreună o fiică de 13 ani.

ȘI-A DEDICAT VIAȚA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE

Fiind un membru activ în PSD de mai bine de 15 ani, Brăiloiu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții importante în administrația publică locală și centrală. Între 1994 și 1996, a lucrat ca șef al Secției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Eforie, unde s-a ocupat de salubrizarea orașului. Din 1996 până în 2000, a preluat conducerea Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța. Brăiloiu a ocupat și funcția de consilier în cadrul Corpului de Control al Ministerului Apelor, Pădurilor și Mediului, în perioada 2000-2001. Ulterior, Brăiloiu a condus Inspectoratul Teritorial de Construcții Constanța, unde a activat din 2001 până în 2004, când a fost ales primar al orașului Eforie. A rămas la cârma administrației publice locale din Eforie timp de trei mandate (12 ani).

Ca primar, Brăiloiu nu a scăpat de acuzații și scandaluri. În ultimul an al său de mandat, Brăiloiu a vrut să organizeze un referendum prin care să ceară părerea locuitorilor din Eforie cu privire la posibila trecere a plajelor din administrarea statului în administrarea autorităților locale. Planurile sale au fost date peste cap de o decizie a Curții Constituționale a României (CCR) potrivit căreia nu se pot organiza referendumuri în ziua alegerilor locale. În 2016, Brăiloiu a intrat din nou în cursa pentru funcția de primar, dar a pierdut în favoarea contracandidatului său din PNL, Robert Șerban. Cu toate acestea, Brăiloiu a obținut un post de consilier local după alegerile din 5 iunie 2016. A renunțat, însă, la această funcție trei luni mai târziu, când a ales să se întoarcă la Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu a stat prea mult în cadrul acestei instituții, pentru că la scurt timp a preluat funcția de șef al Corpului de Control al primarului Sectorului 5, Daniel Florea. La începutul acestui an, au existat zvonuri potrivit cărora Brăiloiu ar fi propunerea PSD pentru funcția de prefect al Constanței, după ce Adrian Nicolaescu, cel care ocupă în prezent această funcție, a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat situațiile de urgență apărute în trimpul viscolelor de la începutul lui ianuarie. În ceea ce privește studiile, Brăiloiu a obținut o diplomă de inginer și era licențiat în managementul afacerilor, științe juridice și avea studii postuniversitare de administrație publică, management public și integrare europeană. A participat la numeroase cursuri și în SUA, la Universitatea Indiana din Indianapolis și la Georgetown University.

LUMEA POLITICĂ DIN CONSTANȚA, DEVASTATĂ DE MOARTEA LUI BRĂILOIU

Oamenii politici și funcționarii publici care au lucrat cu Brăiloiu s-au declarat șocați de moartea fostului lor coleg. Secretarul executiv al PSD Constanța, Gheorghe Donțu, abia a putut să spună câteva cuvinte la auzul acestei vești. „Sunt confuz în aceste momente. Nu știu ce să spun. Oamenii buni pleacă prea devreme dintre noi. Era un excelent coleg de echipă și apreciat de oameni. Nu degeaba a fost ales de trei ori primar al orașului Eforie. Îmi aduc aminte că a venit în PSD prin 2002, partid pe care nu l-a părăsit nici după ce nu a mai fost primar“, a spus Donțu.

La fel de șocat a fost și actualul primar al orașului Eforie, Robert Șerban, care a fost viceprimar în timpul în care Brăiloiu se afla la cârma orașului. „Nu știu ce să spun. Mi-a fost coleg timp de opt ani și îmi e greu să vorbesc despre moartea lui. Dumnezeu să-l ierte“, a declarat Șerban.

La rândul său, deputatul PSD de Constanța, George Vișan, a vorbit cu emoție și tristețe despre fostul său coleg: „Am fost coleg de partid cu Brăiloiu și nu pot să spun decât că era un om cu care aveai ce să discuți. Era un om jovial și spiritual. E greu să vorbesc în aceste clipe despre moartea lui Ovidiu Brăiloiu“.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Organizației Județene Constanța a PSD, în care Brăiloiu activa de 15 ani, au transmis un mesaj emoționant. „Nu te vom uita niciodată, Ovidiu! Cu nespusă tristețe și nealinată durere, Partidul Social Democrat Constanța anunță trecerea la cele veșnice a celui care a fost prietenul, colegul și omul politic Ion Ovidiu Brăiloiu. Vestea a căzut ca un trăznet pentru fiecare dintre noi, cei care l-am cunoscut și i-am admirat valoarea umană și profesională. Cu gândul și sufletul, suntem alături de familia îndoliată în faţa acestei grele pierderi și transmitem sincere condoleanţe. Ion Ovidiu Brăiloiu a fost primarul orașului Eforie între 2004 și 2016 din partea Partidului Social Democrat. Dumnezeu să îl odihnească în pace de-a dreapta Sa!”, este mesajul transmis de PSD Constanța.

Nici foștii adversari politici ai lui Brăiloiu nu au rămas indiferenți. Fostul președinte al Organizației Județene Constanța a PNL Gheorghe Dragomir a declarat: „Condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut. În aceste momente luptele politice dispar și nu poți să nu regreți dispariția prematură a unui om. Dumnezeu să-l odihnească“.

Taguri articol


12