Ovidiu din penelul unui artist constănțean a ajuns la Sulmona

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ovidiu din penelul unui artist constănțean a ajuns la Sulmona
Cultură 04 Decembrie 2017 / 17:51 1019 accesări 0 comentarii

Asociaţia Socio-culturală Ovidius din Sulmona a organizat, cu prilejul Bimilenarului Ovidian, dar şi înfrăţirii oraşlor Ovidiu şi Sulmona, care a avut loc pe data de 20 noiembrie 2017, o expoziţie de artă italo-română. Vernisajul evenimentului a avut loc pe data de 19 noiembrie 2017 în Sulmona (Aqila), în sălile de expoziţie ale palatului Corvi-Zazzara, din Vico Del Vecchio. Evenimentul s-a realizat graţie implicării asociaţiei socio-culturale “Ovidius” din Sulmona, CGILFillea, asociaţiei Ecsia Social Org şi a Primăriei oraşului Sulmona. Expoziţia „Forme Nuove” (lat. Novas Formas), reuneşte lucrări ale Grupului M&P, format din artiştii italieni Alessandro Monticelli şi Claudio Pagone şi ale artistei constănţene Lelia Rus Pîrvan. Artiştii nu sunt la prima întâlnire, aceasta realizându-se acum 10 ani, cu prilejul Festivalului Internaţional de Artă şi Cultură Contemporană “Ovidius”, organizat de revista Tomis. Grupul de artişti M&P sunt reuniţi sub această siglă din anul 1999 şi sunt originari din Sulmona, dar îşi desfăşoară activitatea între Roma şi în alte oraşe europene. La eveniment, grupul celor doi a fost reprezentat de Alessandro Monticelli. Picturile lor fac parte din arhivele artelor contemporane ale secolului XXI VIAFARINI” (Milano) sau “Futuro” (Roma), lucrările lor regăsindu-se şi în numeroase colecţii private.

Lelia Rus Pîrvan este un artist constănţean care în acest an a obţinut Premiul Special al Juriului la „Rassegna Internazionale d’Arte Contemporanea di Sulmona”, ediţia 44, lucrează în prezent ca lect.univ.dr. la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius şi este şef de secţie la Muzeul de Artă Constanţa.

Evenimentul şi-a propus strângerea relaţiilor de parteneriat cu oraşele Constanţa şi Ovidiu din România şi Sulmona, din Italia, ce îl au ca numitor comun pe poetul Ovidiu, precum şi continuarea colaborării dintre artiştii italieni şi români.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2566 secunde