Pachețelul de la prânzul copiilor noştri, ieftin și nesănătos

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pachețelul de la prânzul copiilor noştri, ieftin și nesănătos

Social 04 Octombrie 2017 / 17:35 1036 accesări

Discuțiile pe tema unui stil de viață sănătos pe care ar trebui să-l implementăm copiilor noștri sunt nesfârșite. Părerile sunt împărțite, dar toate sunt unite de ideea că mâncarea pe care trebuie să le-o dăm copiilor trebuie să fie cât mai naturală posibil și cât mai puțin procesată. Eforturi în sensul acesta fac, se pare, din ce în ce mai multe mame din România, dar tot nu sunt suficiente.

Conform estimărilor Unicorn Naturals, unul dintre principalii importatori de produse de nutriție 100% naturale de pe piața locală, mamele din România alocă un buget lunar destul de mic atunci când vine vorba de pachetul de la prânz cu care își trimit copiii la școală/grădiniță. Astfel, potrivit lui Dragoș Erceanu, reprezentant al companiei Unicorn Naturals, familiile din România cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pachetul celor mici, ceea ce înseamnă aproximativ 8 lei pe zi, în timp ce în alte țări europene investițiile lunare de pe acest segment sunt de până la 5 - 6 ori mai mari. „Din păcate, piața din România nu este încă foarte educată în ceea ce privește produsele sănătoase pentru copii, existând încă o diferență foarte mare față de vestul Europei sau Marea Britanie“, a precizat reprezentantul Unicorn. Potrivit acestuia, de exemplu, în Anglia, piața de snack-uri naturale pentru copii a depășit pragul de 81 de miliarde de lire sterline. Un alt aspect este că piața de produse naturale pentru copii din România este concentrată pe segmentul de vârstă de 1 - 2 ani și este foarte sărăcăcioasă în ceea ce privește opțiunile de snack-uri sănătoase potrivite pentru școală.

Cu toate că există încă o diferență foarte mare între obiceiurile de consum din Marea Britanie sau din țările din vestul Europei și România atunci când vine vorba de grija pentru o alimentație sănătoasă și bugetele acordate în acest sens, potrivit lui Dragoș Erceanu, semnalele din piață sunt din ce în ce mai pozitive și la noi.

Taguri articol


12