Pacienții „acoperiţi“ bântuie spitalele de trei săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O măsură de imagine? Pacienții „acoperiţi“ bântuie spitalele de trei săptămâni
Social 17 Iulie 2019 / 18:40 1458 accesări 1 comentariu

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, miercuri, că operaţiunea care vizează trimiterea unor „pacienţi acoperiţi” în spitalele româneşti este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru”. „Sunt din ce în ce mai rare cazurile în care personalul medical ar condiţiona actul medical. Eu cred că este doar o măsură de imagine”, a menţionat Huşanu.

Potrivit aceleiaşi surse, acest demers nu ar trebui să fie inclus în preocupările Ministerului Sănătăţii, întrucât există alte instituţii ale statului în a căror competenţă intră aceste lucruri. „Ministrul Sănătăţii ar trebui să se ocupe din punctul meu de vedere cu altceva, iar eu, sau noi, Federaţia Sanitas, am semnalat şi foarte multe discriminări salariale, foarte multe situaţii în care în spitale nu au cu ce să lucreze, nu au materiale sanitare, nu au aparatură, nu au medicamente. Cu asta ar trebui să se ocupe Ministerul Sănătăţii”, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti.

Viorel Huşanu a precizat faptul că aceste practici de condiţionare a actului medical de către anumiţi reprezentanţi ai corpului medical reprezintă cazuri tot mai izolate în ultima perioadă. „Cu siguranţă se întâmplă şi lucruri de acest gen, sunt colegi de ai noştri medici, asistenţi, brancardieri care probabil condiţionează actul medical (...) Alte instituţii ale statului ar trebui să-şi facă treaba pe zona aceea, pentru că nu e o situaţie nouă. E o situaţie izolată, dar e de când e lumea şi pământul. Dar, repet, e treaba altor organe, nu a ministrului Sănătăţii”, spune Huşanu.

Reacţia preşedintelui Federaţiei Sanitas Bucureşti vine după ce ministrul Sănătăţii a declarat că tot mai multi pacienţi i se adresează chiar ei pentru a se plânge de fapul că încă sunt angajaţi în sistemul de sănătate care cer mită, astfel că vor fi trimişi pacienţi "sub acoperire" în spitale pentru a-i "demasca" pe medicii sau asistentele care cer mită. Trimiterea ''pacienţilor sub acoperire'' în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.

Loading...

1 comentariu

Adrian 13:57:21 / 18 Iulie 2019
Urgentele sunt pline de neplatitori de CAS

Prioritatea ministerului ar trebui sa fie refuzare pacientilor care vin la urgenta desi nu reprezinta urgente si care nu au asigurare de sanatate platita. Mi se pare josnic ca eu care platesc de cand ma stiu asigurarea de sanatate sa fiu pus sa astept in urgenta in rand cu alti 50 de oameni din care 40 nu au asigurare de sanatate platita si cazul lor nu reprezinta urgenta. Si cand ajung sa fiu tratat doctorul de garda deja este rutinat cu acesti oameni si imi ofera acelasi tratament(act medical) mediocru pe care il ofera celorlalti. Chiar nu mi se pare corect, si n-am cui sa ma plang ca platesc asigurari de sanatate anual si folosesc 1 data la 3 ani si atunci primesc un serviciu medical mediocru. Toti boschetari toti drogatii sunt in urgenta, de ce? Atata timp cat tie nu iti pasa de tine si bagi alcool si ace in tine pana nu mai poti de ce sa reprezinti o urgenta, altii oameni chiar au urgente dar nu beneficiaza de acest serviciu in timp util pentru ca aceiasi boschetari vin de 5 ori pe luna in urgenta mai ales iarna numai ca sa se incalzeasca.

Adaugă comentariul tău





NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1708 secunde