Pacienții „acoperiţi“ bântuie spitalele de trei săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O măsură de imagine?

Pacienții „acoperiţi“ bântuie spitalele de trei săptămâni

Social 17 Iulie 2019 / 18:40 1564 accesări

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, miercuri, că operaţiunea care vizează trimiterea unor „pacienţi acoperiţi” în spitalele româneşti este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru”. „Sunt din ce în ce mai rare cazurile în care personalul medical ar condiţiona actul medical. Eu cred că este doar o măsură de imagine”, a menţionat Huşanu.

Potrivit aceleiaşi surse, acest demers nu ar trebui să fie inclus în preocupările Ministerului Sănătăţii, întrucât există alte instituţii ale statului în a căror competenţă intră aceste lucruri. „Ministrul Sănătăţii ar trebui să se ocupe din punctul meu de vedere cu altceva, iar eu, sau noi, Federaţia Sanitas, am semnalat şi foarte multe discriminări salariale, foarte multe situaţii în care în spitale nu au cu ce să lucreze, nu au materiale sanitare, nu au aparatură, nu au medicamente. Cu asta ar trebui să se ocupe Ministerul Sănătăţii”, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti.

Viorel Huşanu a precizat faptul că aceste practici de condiţionare a actului medical de către anumiţi reprezentanţi ai corpului medical reprezintă cazuri tot mai izolate în ultima perioadă. „Cu siguranţă se întâmplă şi lucruri de acest gen, sunt colegi de ai noştri medici, asistenţi, brancardieri care probabil condiţionează actul medical (...) Alte instituţii ale statului ar trebui să-şi facă treaba pe zona aceea, pentru că nu e o situaţie nouă. E o situaţie izolată, dar e de când e lumea şi pământul. Dar, repet, e treaba altor organe, nu a ministrului Sănătăţii”, spune Huşanu.

Reacţia preşedintelui Federaţiei Sanitas Bucureşti vine după ce ministrul Sănătăţii a declarat că tot mai multi pacienţi i se adresează chiar ei pentru a se plânge de fapul că încă sunt angajaţi în sistemul de sănătate care cer mită, astfel că vor fi trimişi pacienţi "sub acoperire" în spitale pentru a-i "demasca" pe medicii sau asistentele care cer mită. Trimiterea ''pacienţilor sub acoperire'' în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.



Ştiri recomandate

12