Padbol, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sportului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După trei ani și jumătate de când a fost adus în România

Padbol, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sportului!

Sport 09 Ianuarie 2019 / 11:07 352 accesări

Asociația Româna de Padbol (ARP) începe anul 2019 la fel de spectaculos ca și sportul pe care îl reprezintă! La trei ani și jumătate de când Padbol a fost adus în România de către Elisabeta Gherghișan, președintele ARP, şi după ce au fost organizate mai multe evenimente și competiții de succes, fiind înfiinţate mai multe cluburi de Padbol, Ministerului Tineretului și Sportul a emis Ordinul pentru recunoașterea oficială a practicării ramurii de sport PADBOL în Romania.

„Recunoașterea oficială este pentru noi o mare realizare din punct de vedere sportiv, în special acum, când estimăm să avem o explozie a infrastructurii la nivel naţional. Anul acesta Padbol se va lansa în peste zece mari orașe, deci vom avea cel puțin tot atâtea noi cluburi de Padbol în România, contribuind astfel, și noi, la formarea educației copiilor și tinerilor prin sport. Cu siguranță, în foarte scurt timp, vom îndeplinii și condițiile necesare înființarii unei federații sportive naționale”, a declarat Elisabeta Gherghișan, președintele Asociației Române de Padbol.

Pentru cei care încă nu au aflat ce este Padbolul (www.padbol.ro), trebuie spus că acest sport este un mix între fotbal, tenis, padel și squash, fiind inventat în Argentina, în 2008. Padbol și-a început expansiunea către Europa în 2011, iar în ţara noastră a ajuns în vara anului 2015, când au avut loc mai multe evenimente pe terenurile amenajate pe plaja „Iaki” din staţiunea Mamaia.

Padbol este la mare căutare printre vedetele fotbalului internațional, Zlatan Ibrahimovic având propriul său club de Padbol în Suedia, internaționalui Mathieu Debuchy este implicat direct în dezvoltarea padbolului în Franța, iar multe alte nume importante, precum Falcao, Raul Meireles, Jose Bosingwa și mulți alții, au devenit deja împătimiți ai padbolului.

În România, multe personalități din lumea fotbalului au participat la evenimentele Padbol: Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, Gheorghe Mulțescu, Mihai Stoichița, Cristian Bivolaru, Rică Neaga, Giani Kiriţă, Ilie Stan, Marin Dună şi mulți alții.

Dar cel mai important, Padbol este practicat zilnic la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, unde conducerea a decis că acest sport ajută la îmbunătățirea condiției fizice, la dezvoltarea reflexelor jucătorilor, contribuind la o bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic și, nu în ultimul rând, este un exercițiu intens pentru creier.12
Pagina a fost generata in 0.1446 secunde