Pâinea de soare și cea neagră cu cartofi - produsele anului 2017 la GastroPan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pâinea de soare și cea neagră cu cartofi - produsele anului 2017 la GastroPan

Culinar 25 Martie 2017 / 11:20 2601 accesări
Sursa foto: VelPitar

Sursa foto: VelPitar

Pâinea de soare și pâinea neagră cu cartofi sunt produsele care au câștigat Trofeul "Pâinea Anului" 2017, la expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est, care se încheie sâmbătă la Sibiu, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Brutarul László Diószegi din Sfântu Gheorghe a câștigat vineri Trofeul "Pâinea Anului" 2017, pentru cea mai bună pâine fabricată industrial în România. "Este o pâine neagră cu cartofi, pâine cu maia de 16 ore, 30% maia, făină de 112 și făină de 55, care se menține proaspăt și o săptămână", a declarat la festivitatea de premiere László Diószegi , creatorul pâinii câștigătoare. Participanții categoriei au avut sarcina de a prezenta o pâine realizată în regim tehnologic industrial, care se produce într-o cantitate mai mare de 300 kg/zi.

"Pâinea Anului" 2017 realizată artizanal în România a fost creată de brutarul István Bocskor din Sânmartin. Cea mai bună pâine artizanală, "Pâinea de soare", conține făină de secară, făină tip 650, făină tip 1250, făină integrală de speltă, făină de secară prăjită, drojdie, sare iodată, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, morcovi și apă. La această categorie concurenții au prezentat o pâine fabricată în proces artizanal, care se produce într-o cantitate mai mică de 100 kg/zi. Peste 130 de furnizori din industria alimentară, cei mai buni brutari, cofetari și bucătari sunt prezenți pentru prima dată la Redal Expo din Sibiu, până sâmbătă, la expoziția internațională GastroPan.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar și în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe și legume cu tematica 'Lumea acvatică'.

Expoziția GastroPan poate fi vizitată în intervalul 10.00 — 18.00. Intrarea se face pe bază de invitație sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.



12