Palmaresul elevilor de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” la Concursul Internaţional “Marco e Alberto Ippolito”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Palmaresul elevilor de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” la Concursul Internaţional “Marco e Alberto Ippolito”

Educație 18 Mai 2022 / 23:02 854 accesări

Cea de-a XX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie "Marco e Alberto Ippolito", a cărui festivitate de premiere a avut loc la Reggio-Calabria, Italia, în perioada 27 aprilie – 1 mai, a fost prilej de mare bucurie pentru elevii de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" și pentru întregul corp profesoral graţie premiilor importante obţinute la toate secţiunile concursului: poezie, eseu, fotografie și cercetare sociologică. Participanţii, din 12 ţări europene, s-au întrecut în creativitate, perseverenţă și pasiune, cu toţii reprezentându-și ţările cu mare cinste.

Delegaţia CNMB a purtat cu mândrie ia naţională la întâlnirile în plen, împletind astfel profesionalismul dovedit de calitatea creaţiilor trimise la concurs cu iubirea pentru spaţiul românesc.

Astăzi, în sala "Gheorghe Coriolan", a avut loc premierea tuturor elevilor de la CNMB care au obţinut distincţii la acest concurs, în prezenţa d-lui Alexandru Bobe, Prorectorul Universităţii "Ovidius" Constanţa, "Personalitate de Excelenţă" la secţiunea "Ştiinţă" a ediţiei din acest an.

În deschidere, dl. director Vasile Nicoară a vorbit despre importanţa acestui concurs pentru formarea elevilor mircişti, considerându-l o ocazie de a-şi dovedi talentul şi ambiţia, dar şi calităţile umane întrucât acţiunea se vrea, în primul rând, o punte între tineri de diverse naţionalităţi.

Domnul Prorector Bobe, absolvent al Colegiului "Mircea cel Bătrân", le-a vorbit elevilor prezenţi despre felul în care anii petrecuţi pe băncile CNMB i-au şlefuit caracterul şi l-au format atât pe plan instructiv, cât şi educativ.

D-na prof. psiholog Irina Ermolaev a prezentat munca elevilor de la fiecare secţiune a concursului, precum şi filmul realizat de echipa CNMB pentru ilustrarea studiului sociologic pe tema propusă anul acesta de către organizatori "Aşteptările mele sociale şi instituţionale ca cetăţean european". Filmul a câştigat locul doi într-o competiţie care a ridicat ştacheta foarte sus.

Echipa coordonatoare a proiectului la CNMB este formată din prof. dr. Vasile Nicoară, directorul instituţiei şi coordonatorul proiectului, prof. psih. Irina Ermolaev – referent ştiinţific şi prof. Florentina Gheorghe – logistică şi traduceri.

La cea de-a XX-a ediţie, elevii CNMB au obţinut premii după cum urmează:

- secţiunea poezie: Ana-Andreea Mihacea – premiul II, Alisa Ioana Ungureanu şi Maria-Arina Doga – menţiune specială;

- secţiunea eseu: Maria-Alexia Vlad – premiul I; Sînziana Lefter – premiul III; Bianca-Andreea Seceleanu, Constantin Alexandru Learciu, Elif Adilburi, Delia-Andreea Filip – menţiune

- secţiunea fotografie: Sebastian George Marcu – premiul III; Maria Arina Doga, Cristian Nicolas Brandi şi Aysel Eylul Ablez – menţiune.

Suntem foarte mândri de palmaresul elevilor noştri, care se dovedesc a fi talentaţi nu doar în competiţiile ştiinţifice, ci şi în cele care presupul talent literar şi simţ estetic, a informat comunicatulCNMBŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2048 secunde