Papa Francisc a numit noi cardinali printre care și primul cardinal Afro-american

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papa Francisc a numit noi cardinali printre care și primul cardinal Afro-american

Externe 28 Noiembrie 2020 / 18:03 861 accesări

Papa Francisc a instalat în funcție sâmbătă 13 noi cardinali, inclusiv primul afro-american care deține un rangînalt, extinzând în continuare impactul Pontifului asupra grupului care într-o bună zi îi va alege succesorul.
Cardinalii au fost numiți într-o ceremonie, cunoscută sub numele de Consistoriu, care a fost semnificativ subțiată din cauza pandemiei COVID-19.

În loc de mii obișnuiți oaspeți, doar 10 oaspeți per cardinal au fost permiși în Bazilica Sf. Petru pentru a-l vedea pe Papa dându-le cardinalilor inelul și pălăria tradițională roșie, cunoscută sub numele de biretă.

Nouă dintre cei 13 au sub 80 de ani și sunt eligibili conform legii Bisericii să intre într-un conclav secret pentru a alege următorul papa dintre ei după ce Francisc moare sau demisionează.
A fost al șaptelea consistoriu al lui Francisc de la alegerea sa din 2013. El a numit acum 57% din cei 128 de cardinali alegători, dintre care majoritatea împărtășesc viziunea sa despre o Biserică mai incluzivă și mai exterioară.

Până în prezent, el a numit 18 cardinali din majoritatea țărilor îndepărtate care nu au avut niciodată un cardinal reprezentant, aproape toți din țări în curs de dezvoltare. În consistoriul de sâmbătă, Brunei și Rwanda au primit primii lor cardinali.

În timp ce Europa are în continuare cea mai mare pondere de alegători cardinali, cu 41%, este în scădere față de 52% în 2013, când Francisc a devenit primul papa latino-american.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1981 secunde