Papa Francisc în vizită la Malta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papa Francisc în vizită la Malta

Externe 02 Aprilie 2022 / 20:08 790 accesări

Suveranul pontif a ajuns sâmbătă de la Roma la La Valetta, pentru o vizită de două zile în Malta.

La sosirea pe aeroportul din capitala malteză, la ora locală 10:00 (08:00 GMT), suveranul pontif le-a mulţumit jurnaliştilor care îl însoţesc „în această călătorie scurtă, dar care va fi frumoasă".

În vârstă de 85 de ani, suferind de sciatică şi probleme articulare, papa a urcat la bordul aeronavei Vaticanului cu ajutorul unui lift. În Malta, el urmează să folosească automobilul cu panouri transparente cunoscut drept „papamobil".

El va ţine primul discurs în faţa autorităţilor şi a corpului diplomatic din Malta, la palatul prezidenţial. După-amiază, urmează deplasarea cu un catamaran în Gozo, cea mai nordică dintre cele trei insule locuite din arhipelagul maltez, unde va avea loc o rugăciune la sanctuarul naţional Ta'Pinu.

Unul din principalele obiective ale lui Francisc e să îşi reia pledoaria pentru pace şi pentru primirea refugiaţilor din Ucraina. El va merge şi la migranţii dintr-un centru de primire din Hal Far, în sud.

Catolicismul este înscris în Constituţia malteză, dar - observă AFP - religia este într-o scădere clară de popularitate, iar papa ar urma să încurajeze evanghelizarea.

Simone Torpiano, un pensionar maltez în vârstă de 80 de ani, apropiată de a lui Francisc, a declarat agenţiei citate că papa „este foarte admirat. Dar poate nu destul de ascultat.Este o mare diferenţă între a-l admira şi a aplica ceea ce spune".

Papa Francisc a declarat sâmbătă că ar putea face o vizită la Kiev.

Întrebat de un reporter care îl însoţea la bordul aeronavei Vaticanului dacă are în vedere să răspundă invitaţiei autorităţilor civile şi religioase ucrainene, Francisc a răspuns, fără alte detalii: „Da, este luată în considerare".Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1649 secunde