„Papadopoulos este mincinos“ - Trump atacă în cazul anchetei referitoare la Rusia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Papadopoulos este mincinos“ - Trump atacă în cazul anchetei referitoare la Rusia

Externe 31 Octombrie 2017 / 17:20 3314 accesări

Ancheta asupra ingerinţei Rusiei în campania electorală din SUA stârneşte reacţii virulente. Una dintre acestea îi aparţine chiar președintelui american, Donald Trump, care l-a calificat marți drept „mincinos” pe fostul său consilier George Papadopoulos. Acesta este inculpat, alături de alte două persoane, în ancheta privitoare la legăturile, interesele şi accesul Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Trump a minimalizat rolul lui Papadopoulos în campanie, transmite AFP.

Într-o serie de mesaje pe Twitter postate marți dimineață, Trump a reluat o afirmație din ziua precedentă, insistând că inculparea fostului său director de campanie, Paul Manafort, pentru conspirație împotriva Statelor Unite și spălare de bani, este legată de fapte mult anterioare colaborării lor în campania pentru Casa Albă. „Puțini oameni îl cunoșteau pe tânărul voluntar, de nivel jos, numit George, care s-a dovedit deja un mincinos. Anchetați-i pe DEMS! (democrați - n. red.)”, a scris Trump.

Dintre primii trei inculpați de procurorul special Robert Mueller, numai Papadopoulos, fost consilier de politică externă al lui Trump în campanie, a acceptat să pledeze vinovat și să colaboreze cu poliția federală. Conform documentelor judiciare publicate luni, Papadopoulos a recunoscut că a mințit FBI în legătură cu contactele sale repetate cu intermediari ai Kremlinului pentru a găsi „cu ce să o murdărească” pe candidata democrată Hillary Clinton și a organiza o întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a respins în mod repetat acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept „o vânătoare de vrăjitoare”. Kremlinul a negat de asemenea orice ingerință în campania din SUA. În cel mai recent tweet al său, Donald Trump își exprimă speranța că „oamenii vor începe să-și îndrepte atenția spre scăderile noastre masive de impozite pentru companii (locuri de muncă) și clasa de mijloc (în plus față de corupția democraților)”.12