Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!

Culinar 09 Ianuarie 2019 / 22:05 5562 accesări

Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau trandafirii (Trifolium arvense). – Cf. papă1.

Dacă doriți papanași pufoși, cu brânză de vaci, fragezi, aromați, trebuie să aflați că nu este mare inginerie să-i pregătești... Papanașii cu brânză sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor, pentru că se prepară rapid. Sunt și relativ ieftini.

Cum se fac papanașii? Cum se porționează și modelează papanașii? Cum se prăjesc papanașii? Câtă brânză și câtă făină se pune în aluatul pentru papanași?

Ingrediente:

300 g brânză de vaci

2 ouă

1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

15 linguri făină

200 g zahăr

esenţă de vanilie

100 g smântână

sare

ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron toate ingredientele, fără gem şi smântână, până se omogenizează şi compoziţia nu se mai lipeşte de mâini. Din aluat se fac patru bile mari şi patru mai mici, pentru căpăcel. În bilele mari se face o gaură în mijloc. Se prăjesc toate în ulei încins. Vei şti când sunt gata, pentru că se ridică la suprafaţă. Se scot pe o hârtie absorbantă. Se pun bilele mici în scobitură şi se toarnă gem şi smântână.

Taguri articol


12