Parcare subterană la Constanța? Poate în altă dimensiune...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Promisiune de campanie... și atât Parcare subterană la Constanța? Poate în altă dimensiune...
Administrație 29 August 2017 / 17:55 2528 accesări 8 comentarii

Cam în această zonă ar fi trebuit să se afle o parcare subterană. În schimb, sunt câteva locuri cu facilități de care nu are nevoie nimeni

Cam în această zonă ar fi trebuit să se afle o parcare subterană. În schimb, sunt câteva locuri cu facilități de care nu are nevoie nimeni

Așa arată parcarea subterană care ocupă cam trei sferturi din orașul Bergen din Norvegia. Poate vede cineva...

Așa arată parcarea subterană care ocupă cam trei sferturi din orașul Bergen din Norvegia. Poate vede cineva...

Vă mai amintiți de promisiunile de campanie dinaintea alegerilor locale din 2016? Ce se mai întreceau candidații în planuri care mai de care mai mărețe și cum făceau ei din Constanța o metropolă comparabilă cu cele mai mari orașe ale lumii. Întâmplător sau nu, cele mai ambițioase planuri erau cele prezentate de primarul interimar Decebal Făgădău, care candida din partea PSD. Una dintre cele mai ciudate promisiuni ale sale este legată de amenajarea unei parcări subterane în fața Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Pe cât de frumos părea planul la vremea respectivă, pe atât de mare s-a dovedit dezamăgirea constănțenilor după un an și ceva în care nu s-a întâmplat nimic.

Vă mai amintiți de promisiunile de campanie dinaintea alegerilor locale din 2016? Ce se mai întreceau candidații în planuri care mai de care mai mărețe și cum făceau ei din Constanța o metropolă comparabilă cu cele mai mari orașe ale lumii. Întâmplător sau nu, cele mai ambițioase planuri erau cele prezentate de primarul interimar Decebal Făgădău, care candida din partea PSD. Una dintre cele mai ciudate promisiuni ale sale este legată de amenajarea unei parcări subterane în fața Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Mai exact, sub parcul din fața instituției de cultură. „În parcul situat între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân, în zona Teatrului “Oleg Danovski”, va fi amenajată o parcare subterană, suficient de mare astfel încât să nu mai vedem, pe o rază de un kilometru, nicio mașină parcată. Asta înseamnă că vom avea o parcare subterană cu un parc deasupra”, spunea Făgădău în urmă cu mai mult de un an, înainte de campania electorală. Parcarea cu pricina trebuia să cuprindă 400 și 700 de locuri și existau chiar planuri de extindere până la 1.200 de locuri.

S-A SPART BALONUL DE SĂPUN

Pe cât de frumos părea planul la vremea respectivă, pe atât de mare s-a dovedit dezamăgirea constănțenilor după un an și ceva în care nu s-a întâmplat nimic și în care ambuteiajele cauzate de mașinile parcate aiurea sunt la ordinea zilei. Iar durerea este și mai intensă în sezonul estival, când numărul mașinilor care circulă prin Constanța se multiplică de câteva ori. Între timp, în loc să se ocupe măcar de pașii premergători necesari amenajării parcării promise, se laudă cu o parcare „smart” în fața Sălii Sporturilor. Iar prin parcare „smart”, autoritățile locale tomitane înțeleg câteva locuri (cam câte se pot număra pe degete) dotate cu wi-fi gratuit (oare cine l-o folosi) și stație de încărcare pentru mașinile electrice, total inutile pentru majoritatea constănțenilor. Dar, vorba aceea, n-ai cu cine, dom'le!

LA ALȚII SE POATE...

Lăsând visurile și planurile eșuate la o parte, aruncăm o privire și prin alte țări din Europa. Nu mai departe de Norvegia, în municipiul Bergen, care are aproape 300.000 de locuitori (cam cât Constanța), există o parcare subterană gigant. Practic, există încă un oraș sub orașul de la suprafață. Nu mai trebuie să menționăm faptul că sunt mii de locuri de parcare pe toată amenajarea, structurată pe șapte nivele, la care se adaugă alte câteva mii amenajare suprateran și supraetajat. Este doar un simplu exemplu, dar suficient de grăitor, spunem noi. E drept că, există voci care ar spune că nu se poate face o comparație între Constanța și Bergen din acest punct de vedere, cele două orașe fiind diferite din punctul de vedere al caracteristicilor solului. Dar nu noi am promis parcare subterană de sute de locuri...

Loading...

8 comentarii

uu 18:02:28 / 29 August 2017
tt

PARCARI PRIVATE PAZITE CU CAMERE VIDEO SI AGENT SECURITATE . NU NEAPARAT SUBTERAN. SI SA LE DEA AMENDA DACA NU A PARCAT BINE.

Lili 18:21:55 / 29 August 2017
Fără parcare

Bine ca machedonu a betonat stâlpi peste tot dar parcări nu face!A închis accesul la toate intrările in bloc dar ce te faci in caz de incendiu sau ambulantă?Asa-s machedonii...când se văd cu banii in buzunar,pun arici!

Gîgă 19:16:03 / 29 August 2017
parcari subterane

Cît tupeu să ai să compari Constanța cu Betgen? Ia mergeți voi cu comparația către Madagascar și veți vedea atunci cum Constanța apare chiar a oraș civilizat, curat și chiar dotat cu locuri de parcare.

Naekst 19:18:50 / 29 August 2017
parcare supraetajata

Intradevar, parcarile supraetajate ne pot scapa de grija locurilor unde sa ne lasam masina. Adica sa parcam masinile una peste alta.

Arabu 01:17:20 / 30 August 2017
fotografia

Cel mai mult imi place fotografia pe care o folositi, din interiorul unui Ro-Ro si o prezentati ca fiind din parcarea subterana.

NAZI 07:43:36 / 30 August 2017
OPINIE

http://www.decebalfagadau.ro/programul-nostru/ , INFRASTRUCTURA.

Sergiu 09:51:31 / 30 August 2017
Parcare subterana

Nu inteleg ce cautam cu exemplele tocmai in Norvegia cu o mentiune de localizare idioata :" Nu mai departe de Norvegia, în municipiul Bergen, "....? Daca se doreste cu adevarat, putem lua exemple situate la vecini, astfel in Budapesta a fost realizata o parcare automatizata pe care am folosit-o de cateva ori si care poate fi amplasata in zone turistice, fara a le afecta imaginea si spatiul pietonal. https://www.youtube.com/watch?v=d0iUPtjfByU Poate primaria se gandeste si la aceia cu rezervarea locului de parcare situat pe bulevarde si care tin blocat acest spatiu in permanenta. Nu cred ca este normal si ca se poate considera parcare de rezidenta intre 18-08, iar in rest sa fie taxat timpul de parcare. Astfel mai vine un ban la buget si se mai pot parca cateva masini in mod corespunzator. Cine isi uita masina pe un astfel de loc in timpul alocat riveranilor sa fie amendat corespunzator, dar blocarea catorva sute de locuri de parcare face viata mai dificila atat constantenilor cat si acelora veniti in vacanta la mare.

darius 11:27:12 / 03 Septembrie 2017
posibil

Da da Chiru G avea vis e abracadabrante de acest fel in Campania pt primarie.Ne-am ris cu toti atunci de personaj.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2239 secunde