Parchetul General a clasat dosarul legat de înregistrările cu Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parchetul General a clasat dosarul legat de înregistrările cu Kovesi
Justiție 10 Noiembrie 2017 / 13:29 1033 accesări 4 comentarii

Parchetul General a clasat dosarul deschis în urma sesizării DNA cu privire la înregistrările cu procurorul şef Laura Codruţa Kovesi apărute în presă, se arată într-un răspuns transmis vineri Agerpres. În iunie 2017, DNA a sesizat Parchetul General cu privire la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, constând în producerea sau ticluirea de probe nereale în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, după ce în presă au fost publicate înregistrări cu şefa DNA.

DNA susţinea atunci că sesizarea a fost întemeiată pe faptul că "înregistrările ce conţin un amestec de fragmente reale cu sintagme obţinute prin colaţionare riscă să conducă la acreditarea unei idei false şi anume că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar da ordine ca procurorii să investigheze anumite persoane sau să direcţioneze ancheta într-un anumit sens".

Tot atunci, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu sub aspectul infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

"Sesizarea a fost întemeiată pe faptul că la şedinţele cu procurorii din secţiile operative se discută aspecte ce ţin de managementul intern al acestei unităţi de parchet, împrejurări care nu sunt destinate publicităţii", preciza atunci DNA.

DNA arăta că o parte a acestor înregistrări par a fi făcute în contextul organizării a două şedinţe de analiză, ambele la data de 30 martie 2017, la care au participat, în mod separat, procurorii din cadrul a două secţii operative ale Structurii Centrale: Secţia de combatere a corupţiei şi Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

"Potrivit celor două procese verbale întocmite, în cadrul acelor şedinţe, la care, alături de Laura Codruţa Kovesi, au participat şi cei doi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-a discutat despre 'operativitatea soluţionării cauzelor, ritmicitatea în administrarea probelor, respectarea cu stricteţe a normelor de procedură penală'. Totodată, Laura Codruţa Kovesi a cerut procurorilor cu funcţii de conducere monitorizarea cauzelor mai vechi şi verificarea cu regularitate a ritmicităţii în efectuarea urmăririi penale", preciza DNA.

Laura Codruţa Kovesi susţinea că înregistrările respective nu sunt autentice, ele conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera conţinutul real al afirmaţiilor enunţate de procurorul şef al DNA în diverse împrejurări, cum ar fi şedinţe publice ori şedinţe de lucru cu procurorii secţiilor operative. "Între fragmentele care se aud pe înregistrări au fost intercalate o serie de sintagme care nu aparţin procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi anumite expresii licenţioase pe care nu le-a folosit şi nu le foloseşte", arăta DNA.

Direcția enumera fragmentele nereale:

* "Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să 'decapaţi' instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea".

* "Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!".

* "Eu după decizia Curţii Constituţionale mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc că totuşi presăm. Sau, mă rog... ceva dosare importante".

* "Iar colegii au dovedit că s-au depus documente în procesul legislativ şi Curtea a venit şi... aoleu, mânca-ţi-aş gura... Păţesc că (...) de la Constanţa...".

Sursa: agerpres.ro

4 comentarii

Titlul CORECT 11:32:55 / 12 Noiembrie 2017
MAI RAU CA N COMUNISM..!

AUZI DNA anchetează... DNA...!.. Așa ceva nu sa mai pomenit !

Bai neftali Na.. 18:33:40 / 12 Noiembrie 2017
Ce cauți aici ?

Du-te ba băiatule un etaj mai sus...Acolo... Nu mai prostiți poporu cu ...internetu !

Stam cu KURU... 18:40:33 / 12 Noiembrie 2017
Pe dosare !

Mâncați asi a devenit o expresie populară în DNA după .... Înregistrările care ii prezentau pe Mircea Băsescu în filmul Cum să-ți TEPUIESTI FINII..."Mâncați asi nașule da Traian știe "..."Știe mă știe "...mâncați...as gura !

Parchetul și CSM . 20:50:42 / 12 Noiembrie 2017
vs.. PSD și ALDE..

Parchetul general CSM DNA SRI ...VS... Poporu român!...Cum sa închizi așa un dosar unde probele sânt clare ?..Asta da dovada spuselor lui Băsescu ..."EU ȘTIU CE SPUN ROMÂNIA E UN STAT MAFIOT"..din păcate are DREPTATE..!.. Tot Sistemul apară ȘEFA !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2505 secunde