„Parchez ca un bou“, în centrul orașului! Poliţia Locală doarme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șoferii inventivi din Constanța „se descurcă“ „Parchez ca un bou“, în centrul orașului! Poliţia Locală doarme
Lifestyle 09 Octombrie 2017 / 18:07 1765 accesări 2 comentarii

Într-un oraș în care numărul locurilor de parcare este depășit cu mult de cel al mașinilor, nu lipsește nesimțirea conducătorilor auto. Fără prea multe parcări construite în ultimii ani, centrul Constanței se sufocă, pur și simplu, în timpul săptămânii. Să găsești un loc de parcare devine deja o aventură extremă, mai ales că mulți se încăpățânează să meargă până în "buza" locației unde au treabă, refuzând ideea de a face câțiva pași pe jos. Când comoditatea îi determină să parcheze pe aleile unui parc, pe locurile rezervate persoanelor cu handicap sau pe banda întâi a străzilor aglomerate din această zonă, parcă este totuși prea mult. Iar Poliția Locală ar trebui să-și folosească chitanțierele și să-i ardă la buzunare.

CU MAȘINA PE ALEILE PARCULUI

Loc de pelerinaj pentru mondenii orașului, porțiunea bulevardului Tomis de la Capitol și până la Lupoaică este luată cu asalt de mașini, mai ales în jurul prânzului. După un weekend ploios și neobișnuit de friguros pentru această perioadă, terasele aflate în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" au devenit neîncăpătoare luni, când soarele a strălucit și vremea a redevenit plăcută. Doar că majoritatea celor care au ales să se relaxeze în unul dintre puținele locuri cu verdeață din Constanța au venit la volanul propriilor autoturisme. Drept urmare, parcarea amenajată la marginea parcului a devenit neîncăpătoare. Nu și pentru șoferii inventivi sau pentru cei care nu dau doi bani pe reguli și pe respectul pentru ceilalți. Singurul loc rezervat persoanelor cu handicap a fost ocupat rapid, fără prea multe probleme de conștiință. Apoi s-a trecut la blocarea celor două alei din fața teatrului, chiar dacă marcajul de pe asfalt este destul de proaspăt și arată clar că nu sunt locuri de parcare. Cei ajunși mai târziu s-au resemnat. Au dublat mașinile deja parcate sau au "aterizat" cu roțile pe spațiul verde.

PE AVARII, PENTRU COPII

La fel de haotică a fost situația și în traficul din zonă, care s-a blocat timp de aproape o oră pe strada Mircea cel Bătrân. Motivul? Mulți dintre părinții veniți să-și ia copiii de la școală au oprit chiar în fața Liceului "Mircea cel Bătrân". Iar cei care nu au mai putut intra pe străduță au pus avariile și au staționat pe banda întâi, fără să-și facă prea multe griji pentru ceilalți conducători din trafic.

Nici parcarea din fața Sălii Sporturilor nu a scăpat. După ce s-au ocupat locurile de parcare, au apărut cei "șmecheri", care și-au lăsat mașinile așa cum le-a trecut prin cap, deși au fost avertizați că riscă amenzi usturătoare. Chiar și pe cele două locuri rezervate persoanelor cu handicap. Absenți din acest haos au fost doar reprezentanții Poliției Locale, care au apărut abia după o oră, când zona începuse să se degajeze. Poate că o vizită în jurul prânzului i-ar ajuta să-și facă norma la amenzi și să aducă ceva bănuți la bugetul local.

2 comentarii

Poliția Locală 19:00:53 / 09 Octombrie 2017
Avem probleme cu coloana

Nesimțirea șoferilor nu se poate combate decât prin aplicarea legii. Cadrul legal există, grila de amenzi este stabilită. Nici un șmecher de la noi nu-și permite să procedeze la fel în Germania, de exemplu. Pentru simplul motiv că acolo legea se aplică fără discriminare. Amendează-l de fiecare dată pentru abateri și se va disciplina. Este atât de simplu!

Ion 19:56:58 / 09 Octombrie 2017
Cine sa aplice legea?!

Cine sa dea amenzile astea ? Sighinasii aia cracanati cu basca in cap ? Pai aia saracii nu au niciun fel de autoritate si ce chef sa ai tu sa aplici legea cand deschizi fluturasu de salariu si vezi ca ai 3 frimituri in el ? E Romania , domneste tupeistu si analfabetu

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.706 secunde