Parchezi aiurea, te trezești fără mașină! Vezi de când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mai sunt câteva zile Parchezi aiurea, te trezești fără mașină! Vezi de când!
Administrație 12 Martie 2019 / 18:08 2038 accesări 3 comentarii

Atenție, constănțeni! Începând din 15 martie, vor fi ridicate mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar. Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Constanța și de polițiștii locali. Potrivit regulamentului, dispoziţia de ridicare trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii: data, ora şi locul ridicării vehiculului, gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi unitatea din care acesta face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare şi marca vehiculului, precum și numărul şi seria sigiliilor aplicate pe caroseria vehiculului de către prestator. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul, nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Totodată, trebuie știut faptul că nu se va dispune ridicarea vehiculului aparţinând unei instituţii care desfașoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă (Poliție, Ambulanță, Pompieri, etc).

CUM SUNT TRANSPORTATE ȘI DEPOZITATE MAȘINILE RIDICATE

În ceea ce privește transportul vehiculului ridicat, această activitate se realizează de către SC Confort Urban SRL, conform prevederilor legale în vigoare. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autoturismului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. Programul de restituire a vehiculelor depozitate se asigură prin serviciu continuu pe durata a 24 de ore. Constănțenii își pot recupera mașinile din parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1, dar, doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local. Taxele ce vor fi achitate sunt următoarele: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei. În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale. Constănțenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța -0241/484.205.

Loading...

3 comentarii

Cetatean 00:41:29 / 13 Martie 2019
Camatarie legala

60 de lei pe zi!!!!comfort urban cea mai praduitoare firma!!!!nu cedati constanteni

Constantean 08:08:58 / 13 Martie 2019
Primarie

Parchez aiurea?? UNDE SA PARCAM?? Cate parcări și locuri de parcare a-ți făcut în orașul ăsta de 3 ani?? De ce a-ți umplut orașul se stâlpișori?? Sunteți niște golani ordinari cu toții.IAR CINE VA MAI VOTEAZA PE VOI PSD-UL ASTA NEMERNIC .SA DE-A DUMNEZEU SA LI-SE USUCE AMANDOUA MAINILE Și așa avem ce-a mai scumpă parcare.apa.energie.din toată țara...mai incepeti și voi cu astea. Unde morții voștri sa parcam daca voi nu ați amenajat parcări??

flo 14:57:05 / 13 Martie 2019
cine alege ce se ridica??????

pai cum aleg militenii ce masina ridica ca le trebuie 100 DE TRAILERE PE ZI ,toate trotuarele orasului sunt pline de masini??????????Exista vre-o dispozitie de alegere??????Deci va fi un adevarat circ si toata lumea trebuie sa de-a primaria si politia in JUDECATA,CUM FAC EI alegerea??????????CU CE INCEPETI???????????? Trebuia initiat un program amplu de parcari si pe urma sa ridicati masini. Deci cu ce incepeti domnilor MILITENI???????????? SAU E FOAME DE BANI???????SAU SUNT NISTE AFACERI AICI CU FIRMRE DE TRANSPORT,DE DEPOZITARE????????

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1984 secunde