Parcul de la Casa de Cultură va fi reamenajat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Planuri cu bătaie lungă de la Primărie Parcul de la Casa de Cultură va fi reamenajat?
Administrație 03 Decembrie 2018 / 17:07 963 accesări 4 comentarii

Cu puțin noroc, așa-zisul parc al Casei de Cultură, care este mai mult o zonă sufocată de betoane, va deveni un veritabil spațiu verde. Cel puțin așa sună planurile Primăriei Constanța care, de curând, a lansat un anunț de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate a achiziţiei serviciului de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu –Casa de Cultură”.

CE SERVICII SUNT SOLICITATE

Potrivit anunțului publicat și pe site-ul www.primaria-constanta.ro, serviciul constă în elaborarea studiului de fezabilitate şi documentaţii pentru obţinerea avizelor și acordurilor necesare reamenajării spațiului, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu peisagistic şi plan de reutilizare. „Terenul pe care urmează a se realiza investiţia este situat în cartierul Coiciu, zona Casa de Cultură şi, în prezent, este o platformă betonată aflată în stare de degradare. Prin realizarea lucrărilor de reconversie se va obţine refuncționalizarea unei suprafețe de circa 18.000 mp (inclusiv căi de acces către spaţiul verde) și transformarea acestuia în parc/grădină publică”, se arată în anunț.

CE LUCRĂRI VOR FI REALIZATE

Pentru revitalizarea zonei urbane, vor fi realizate mai multe activități. În primă fază, vor fi amenajate alei pietonale, piste pentru bicicliști și trotuare. De asemenea, vor fi reconfigurate spațiile verzi prin defrișarea vegetației existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene, gazonarea suprafețelor, plantare arbori și arbuști. Vor fi amenajate și zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă și alte facilități pentru petrecerea timpului liber. Totodată, vor fi montate foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spații pentru întreținere și scene, precum și mobilierul urban necesar unui parc (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete). Nu în ultimul rând va fi instalat un sistem de furnizare a internetului prin Wi-Fi, precum și sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect. Consultarea de piață se va desfășura doar în sistem electronic, orice persoană/organizație interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preț în vederea determinării valorii estimate a achiziției serviciului de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu –Casa de Cultură" (SF, avize, altele: studiu topografic, studiu geotehnic, studiu peisagistic, plan de reutilizare) la adresa de mail programe@primaria-constanta.ro. Informațiile cu privire la rezultatul consultării vor fi publicate pe www.e-licitatie.ro. Data limită de transmitere a propunerilor este de 5 decembrie, iar data limită de consultare este de 6 decembrie.

Loading...

4 comentarii

Constănțean 17:33:38 / 03 Decembrie 2018
Reconfigurare prin defrișare ?!

Nu ar trebui să taiati nici un copac deja existent în parcul Casei de Cultura. Cu Parcul Tabacariei cum rămâne? Malul estic este numai bălării.

Dan 17:53:57 / 03 Decembrie 2018
Da !

Buna idee ! Dar sa se darame toate bisericile din parcurile constantene si sa se indeparteze boschetii , boschetarii si toate balariile . Popalaii au infestat spatiul public si polueaza nepermis Constanta si Dobrogea , sol , subsol , aer , atmosfera , uscandu-se si iarba pe unde calca berbecii umflati ai Spagoveanului ...

Beton 04:37:34 / 04 Decembrie 2018
Monument

Poate cu ocazia asta repara si monumentul Razboiului de independenta-ma refer la faptul ca de ani buni de zile baioneta dorobantului a fost rupta si asa e si in prezent.

Curat arman 11:45:24 / 04 Decembrie 2018
alte facilități pentru petrecerea timpului liber.

Un hotel si ceva carciumi de la baietii nostri din Tulcea - trebe, nu?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1768 secunde