Parcul Tăbăcărie, groapa de gunoi a Constanței!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Va ajunge focar de infecție? Parcul Tăbăcărie, groapa de gunoi a Constanței!
Administrație 02 Noiembrie 2017 / 18:37 1891 accesări 6 comentarii

Așa arată cel mai mare și mai circulat parc din Constanța. De aici până la stadiul de groapă de gunoi, doar un pas. Poză făcută joi, 2 noiembrie.

Așa arată cel mai mare și mai circulat parc din Constanța. De aici până la stadiul de groapă de gunoi, doar un pas. Poză făcută joi, 2 noiembrie.

O imagine similară captam și în urmă cu câteva săptămâni

O imagine similară captam și în urmă cu câteva săptămâni

Poză realizată joi, 2 noiembrie

Poză realizată joi, 2 noiembrie

Multe lucruri nu ne convin în legătură cu modul în care sunt întreținute așa-zisele parcuri din Constanța. Însă faptul că au ajuns veritabile gropi de gunoi este cel mai revoltător. Poate pare exagerat, dar exact asta se întâmplă în Parcul Tăbăcărie, imediat după ce campania „Curățăm Constanța Noastră” a luat sfârșit. Un cititor „Telegraf” ne-a transmis, la redacție, câteva poze mai mult decât grăitoare, care arată stadiul de groapă insalubră de gunoi în care a ajuns cel mai mare și cel mai circulat parc din Constanța.

Multe lucruri nu ne convin în legătură cu modul în care sunt întreținute așa-zisele parcuri din Constanța. Însă faptul că au ajuns veritabile gropi de gunoi este cel mai revoltător. Poate pare exagerat, dar exact asta se întâmplă în Parcul Tăbăcărie, imediat după ce campania „Curățăm Constanța Noastră” a luat sfârșit. Un cititor „Telegraf” ne-a transmis, la redacție, câteva poze mai mult decât grăitoare, care arată stadiul de groapă insalubră de gunoi în care a ajuns cel mai mare și cel mai circulat parc din Constanța. În imagini se vede foarte clar o imensă grămadă, cu deșeuri aruncate la întâmplare și resturi vegetale (multe crengi și frunze uscate) lăsate de izbeliște, fix pe marginea unei alei. Pozele au fost realizate joi, 2 noiembrie. O alee pe care se plimbă tineri, bătrâni și copii. O alee care este la doar un pas de a ajunge un veritabil focar de infecție, din cauza neglijenței autorităților. Iar imaginile suprinse de cititorul nostru, care, ca fapt divers, ne-a spus că își plimba bebelușul în zona respectivă, reprezintă doar o mică parte din mizeria existentă în Parcul Tăbăcărie, în care investițiile se lasă așteptate, întreținerea nu se vede, iar despre siguranță nici nu mai îndrăznim să vorbim. Din păcate, asta se întâmplă într-un parc dintr-un oraș cu pretenții de municipiu reședință de județ, care se vrea a fi o destinație turistică europeană.

CE AU CEI DE LA ȚARĂ ȘI NU ARE CONSTANȚA? VOINȚĂ!

Pentru că autoritățile îl vor lua din nou pe „nu se poate” în brațe, amintim că există locuri în care parcurile chiar sunt ceea ce ar trebui să fie. Iar acestea nu se ală în alte țări sau pe alte planete, ci chiar în județul Constanța. De pildă, la mai mult de 70 de kilometri de municipiul care are pretenții de reședință de județ, se află un colț de Rai în toată regula. Vorbim despre parcul din Chirnogeni, o comună aflată în mijlocul pustietății, despre care puțină lume știe că există. Nu este tranzitată de un drum național și nici nu este considerată o destinație turistică. Însă este administrată de oameni care au dovedit că se pot găsi soluții, nu scuze. În această localitate din mediul rural există un petic de parc ce seamănă foarte mult cu imaginea pe care o avem despre Paradis. Întins pe doar două hectare, parcul din Chirnogeni este, mai degrabă, o grădină botanică în care oricine intră se simte pe altă lume. La cât de bine arată spațiul verde, multă lume ar crede, pe bună dreptate, că la întreținerea lui lucrează o armată de oameni. Fals! În realitate, doar patru persoane se ocupă de acest lucru în fiecare zi. Dar o fac extraordinar de bine, cu minim de resurse financiare. În Constanța, din păcate, nu se poate. Cele aproximativ 30 de persoane însărcinate să se ocupe cu întreținerea Parcului Tăbăcărie par că nu fac față nici măcar curățeniei de rutină. Iar conducerea Primăriei Constanța este prea ocupată să născocească scuze și promisiuni.

6 comentarii

Vasile 19:54:55 / 02 Noiembrie 2017
Articol de rahat!

Da tu mai ziaristule, care te ascunzi in spatele denumirii ""Administratie""(va e rusine cu numele vostru?) , de ce nu faci asa, o ancheta jurnalistica, PE TEREN, si eventual sa-i surprinzi pe nesimtiti care transforma parcul in ghena de gunoi?? Asa, cu poze si poate chiar si cu nume, prenume, eventual si cu cuantumul amenzii date de autoritatile abilitate! Uite eu, am descoperit o persoana, care nu a aruncat gunoiul in pubela si vantul a umplut zona dintre doua blocuri, de hartiile arncate aiurea, langa pubele!! Am trimis sesizare prin SESIZARI CONSTANTA!! Crezi ca s-a intamplat ceva?? Nimic ! Eu credeam ca primaria Constanta, va trimite Politia locala la adresa persoanei, o va amenda si o va pune si sa adune toate hartiile, din spatiul verde! Cu ocazia asta, poate se sesizeaza si domnul George Coman!! Asta e subiect de articol, nu rahatul tau !

Sanherib Neftali 00:04:51 / 03 Noiembrie 2017
Alegerea cea mai buna pentru tine

Incepe acum o noua viata. Promovam cel mai socant subiect de film de pe planeta.Cu noi, visul tau devine o realitate.Profita de sansa extraordinara care ti se ofera.Cistiguri crescatoare.Vei ramine uimit.Convinge-te singur.Detalii mai multe la adresa de email::atingerea12@gmail.com

Gheorghe 04:12:28 / 03 Noiembrie 2017
Pentru Vasile

Rahat e comentariul tău inutil, Vasilică! Dacă ești așa bazat pe meserie și nu îți place ce scriu oamenii ăștia, poate ar trebui să-ți faci mătăluță un ziar al tău, în care să îți verși frustrările penibile. Bine, asta ar însemna să știi să scrii, capitol la care ai grave carențe. Dar la teorie și la dat cu piatra toți suntem buni! Până una-alta, realitatea mă obligă să dau dreptate Telegrafului.

Fatalau 06:59:18 / 03 Noiembrie 2017
Parerea mea

Puneti la pamant toti arborii, betonati si faceti un mall, niste blocuri, doua carciumi si trei giratorii. Scapam de problema.

!!!!!! 08:35:29 / 03 Noiembrie 2017
Informatii corecte.

Gramezile de resturi vegetale (nu GUNOI!!!) sunt gramezi tehnologice. In parc, lunar sunt lucrari in derulare deci se intretine. S-a lucrat joi si se ridica vineri. Un mic amanunt insa, Coman nu este politist local si nu are in fisa postului competenta sa desfasoare actiuni de suprafeghere a persoanelor certate cu educatia, sa le retina pana la venirea politistului sau sa dea amenzi.

Un nedumerit 11:51:41 / 03 Noiembrie 2017
Pentru !!!!!!

Pai si in pungile alea ce erau, cadouri de craciun? Nu, mizerie. In viziunea ta gunoiul trebuie sa stea de pe o zi pe alta, nu? Poate asa procedezi si tu acasa, faci curat, strangi mizeria si duci gunoiul in alta zi. Buna treaba. Probabil ca tut esti responsabil cu stragerea acestor deseuri. Daca da, atunci nu ma mir de ce orasul arata in halul asta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2967 secunde