Pariază pe Formula 1 online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pariază pe Formula 1 online

27 Septembrie 2021 / 08:05 490 accesări

Dacă îți plac pariurile sportive, merită să încerci să pui bilete și pentru al doilea cel mai urmărit sport de pe planetă. Cele două mari campionate de profil, Campionatul Mondial al Piloților sau World Drivers' Championship și Campionatul Mondial al Constructorilor sau World Constructors' Championship beneficiază de suficiente momente spectaculoase și cote interesante pentru a pune pe lista scurtă mereu pariuri Formula 1.

Conform regulamentului, la ultimele ediții au participat 10 echipe și 20 de piloți, întrecerile sportive fiind unele dintre cele mai vizionate competiții, cu drepturi de difuzare în peste 200 de țări. De aceea, acest sport se clasează imediat după fotbal, bucurându-se de multă popularitate și interes din partea unui public pasionat și exigent. Bugetele de susținere pentru echipe și participare sunt uriașe, antrenând sume impresionante din sponsorizări.

Datorită popularității și dinamismului specific, la casele de pariuri acest sport este unul dintre cele mai bine cotate și preferat de mulți pariori.

Câteva informații generale despre Formula 1

Se pare că numele de formula 1 provine de la formulele pe care trebuie să le respecte mașinile construite special pentru competiții, numite și monoposturi. Acestea trebuie să fie conforme criteriilor și regulamentului pe care îl stabilește FIA - Federația Internațională a Automobilului.

Acest sport a fost practicat inițial în Europa, devenind în timp un campionat mondial. Primul Campionat de Formula 1 a avut loc în 1950 și însuma doar 7 curse. Astăzi numărul lor este 23, cu doar 10 circuite pe continent și restul în afara lui.

De regulă pentru proiectarea, construirea, pregătirea, antrenamentul piloților și transportul mașinilor se cheltuiesc sume estimative, cuprinse între 120 și 500 de milioane de dolari americani. Multe dintre aceste cheltuieli sunt susținute de brand-uri auto gigantice și de sponsori cu afaceri uriașe la nivel internațional.

Din 2017, Liberty Media a devenit compania care controlează Formula 1. Aceasta a cumpărat acțiunile de la Delta Topco, anteriorul deținător al campionatelor, pentru suma de 8 miliarde de dolari.

Condițiile și regulile de participare sunt extrem de stricte, exigente și costisitoare, întrecerile desfășurându-se după un regulament tehnic și unul sportiv, care se modifică periodic în conformitate cu evoluția tehnologiei și normelor din domeniu. Pentru a intra în competiție mașinile trebuie să respecte o serie de reguli impuse de federație și să fie conduse doar de piloți cu superlicențe FIA.

Unde poți paria pe Formula 1 sau pe competiții motor-sport?

La ora actuală cea mai simplă și practică modalitate pentru a urmări și paria pentru întreceri sportive de acest tip sunt platformele online. Ele oferă cel mai rapid toate informațiile de care ai nevoie pentru a decide și plasa un pariu pentru pilotul și competițiile dorite.

Există cote pentru toate întrecerile importante, din World Drivers' Championship și World Constructors' Championship. Dacă vrei să afli mai multe și să pariezi, trebuie să deschizi un cont pe platforma preferată.

Pe astfel de site-uri sunt mereu disponibile date despre cele mai importante competiții automobilistice și sportive, atât de Formula 1, cât și pentru alte întreceri din formule inferioare, ce garantează piloților înscrierea și obținerea superlicenței FIA.

Oricare ar fi decizia și alegerea, nu uita niciodată că pariurile sportive sunt jocuri cu rezultate probabile. De aceea îți recomandăm să joci responsabil, pe platforme licențiate și doar dacă ai peste 18 ani.
Ştiri recomandate

12