Părinte revoltat pentru că i se cer bani pentru renovarea clasei. „Până când?“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie Telegraf Părinte revoltat pentru că i se cer bani pentru renovarea clasei. „Până când?“
Educație 21 Septembrie 2016 / 07:13 6669 accesări 15 comentarii

Nu e început de an școlar în care părinții să nu fie anunţaţi că şcoala are fel de fel de nevoi, așa că li se cere să contribuie cu diverse sume. În ultimele zile, mai mulți părinți nemulțumiți ne-au transmis cât li s-a cerut la începutul anului școlar pentru renovarea și modernizarea claselor, dar și pentru alte cerințe precum auxiliare, culegeri sau dicționare. Bani pentru renovarea și zugrăvirea clasei, pentru parchet, perdele, jaluzele, dar și pentru plata paznicului școlii - aceasta este contribuția părinților de la Școala generală nr. 8 din Constanța. Cel puțin așa a relatat tatăl unui copil care învață în clasa întâi, într-un comentariu postat la articolul ”Bani grei! Se cumpără tot în școli, inclusiv concursurile inventate!”. Iată ce spune: ”Directoarea impune părinților din clasa întâi să renoveze clasele, să zugrăvească clasa, să dea bani pentru parchet, perdele, jaluzele, pentru plata paznicului școlii. În fiecare an aceeași placă. Doar ce terminasem cu cel mare (copilul - n.r.), acum îl am pe cel mic în clasa întâi. Până când? Rușine!”. Cu toate acestea, mulți părinți se conformează și achită sumele cerute de profesori. Alții, în schimb, țin neapărat să contribuie, sub pretextul că vor ce e mai bun pentru copiii lor. ”Bani, bani și iar bani... De câțiva ani aceeași poveste: fondul clasei și fondul școlii. S-a făcut atâta tam-tam împotriva achitării acestor fonduri, că nu sunt legale și să nu se mai ceară bani părinților. Dar nu s-a pus nimic în practică. La CNMB (Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța - n.r.) s-au cerut în fiecare an aceste fonduri. Nici nu a început bine anul școlar că deja s-a cerut fondul școlii”, a spus un alt părinte. Continuăm campania demarată de cotidianul ”Telegraf”, așa că vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail office@telegrafonline.ro, dar și în secțiunea de comentarii (în ediția online www.telegrafonline.ro) a acestui articol să ne spuneți, chiar și sub protecția anonimatului, ce bani vi se cer la începutul anului școlar și școlile la care învață copiii dumneavoastră.

Citește și:

Pentru ce dau bani la școli părinții constănțeni! Primele mesaje!

„Când se schimbă învățătoarea mai cere câte ceva ca să cheltuim banii“

Bani grei! Se cumpără tot în școli, inclusiv concursurile inventate!

Loading...

15 comentarii

Degeaba 08:27:48 / 21 Septembrie 2016
Vorbim

Din cauza ca Primaria Constanta nu finanteaza invatamantul local, scolile raman cu cei 300 lei bugetati pe elev pentru tot anul de la Bugetul de Stat. Directorii nu cer bani de la Consiliul local sau daca cer nu li se aproba. Ca o confirmare a acestei realitati sunt actiunile de distribuire a de rechizitelor, care a fost o actiune cu potential de mare spaga pentru Consiliu. Consilierii locali din CA urile scolilor sunt niste oameni de paie ce nu-si fac datoria si nuci macar nu apar pe la sedinte, cu exceptia cazurilor cand intervin pentru vreun protejat elev sau profesor. Atunci copiii de unde sa aibe conditii de invatat care sa nu-i imbolnaveasca in multele ore de scoala? WC-urile sunt in fundul curtii sau sunt turcesti, nu exista sapun la scoala, hartie si altele. Bine ca sunt parintii care se intereseaza direct si actioneaza financiar pentru creta, gartie de xerox, hartie igienica, saci de gunoi, renovari de clase etc. L-ati votat pe Fagadau, i-ati votat pe aceiasi consilieri locali dezinteresati de soarta invatamantului sa va spalati pe cap cu ei!

Răspunde | Raportează | | |+20
Parinte 10:25:13 / 21 Septembrie 2016
La fel

La fel si la Liceul "Decebal". In fiecare an Diriginta "nu cere" dar parintii "se ofera" sa plateasca fondul scolii+fondul clasei+culegeri+auxiliare. Da, ati citit bine. Nu cere, asa si isi incepe discursul la sedinte: "nu am voie sa cer dar Dumneavoastra va oferiti sa platiti ... nu-i asa ?" Mai mult, la Limba engleza NU SE POATE INVATA DUPA MANUALE! Asa considera Miss (d-na Profesoara) si cumparam auxiliare de aproximativ 80 lei/semestru. Daca nu = scade nota si automat si media cu cel putin 3 puncte GARANTAT. Este greu sa explici copilului de ce TREBUIE sa invete, sa fie ascultator, sa fie respectuos cand la scoala subiectele principale de discutie sunt legate de BANI / AVERE ... Acesta este doar varful Iceberg-ului. Ar di ideal daca cineva ar lua reale masuri impotriva acestor practici din invatamant. Dar ... asa cum probabil se intampla in multe clase / scoli ... la intalnirea dinaintea sedintei se discuta muuuulte probleme, la intrarea in clasa NIMENI nu mai are NIMIC DE SPUS.

parinte 11:38:57 / 21 Septembrie 2016
bani ceruti sau neceruti la scoala

La o alta scoala din Constanta, nu s-au cerut (inca) bani, dar nici nu s-a facut nimic in clasa (scaune rupte, cu captuseala deteriorata, utilizate de cate doua serii de copii, dimineata si dupa amaiaza, timp de 6 ani. Parchet umflat, scorojit, usa fara maner, toalete infecte, (fara hartie igienica, sapun de maini (astea deja sunt un adevaratlux), unele nefunctionale. Conducerea scolii nu cere bani, dar nici nu repara ceva pt ca nu ii au. Cred ca vom pune noi bani sa luam macar scaune la copii si o amarata de clanta la usa. Asta e!

Parinte 13:06:51 / 21 Septembrie 2016
Probleme

La scoala 8 mai are puțin si cad țiglele de pe acoperiș...sau așteptam sa se întâmple vreo tragedie ca sa observam problema asta !!!

Răspunde | Raportează | | |+11
Consiliul elevilor 13:25:41 / 21 Septembrie 2016
Sa faca ceva

Papagalii aceia mici din Consiliul Elevilor ce fac? Marionetele "alese" de ce nu fac ceva? Sa vina in scoli si sa vada halul in care invata colegii lor si sa puna mana sa ceara bani pe proiecte pentru curatenie si renovari. Sau conditiile de invatat nu fac parte din drepturile elevilor pe care le "apara"?

parinte 14:20:18 / 21 Septembrie 2016
vina e a statului , nu a directorilor

E adevarat ca nu este normal, dar sa nu uitam ca traim in Romania. Ne dorim conditii bune pentru copiii nostri, dar bugetul alocat pentru gradinite este de tot rasul. Daca nu ar exista parinti care sa sustina gradinitele si scolile, ne-am tine copiii in conditii de acum 30 de ani. Nu cred ca le face placere nici directorilor in fiecare an sa cerseasca aceste fonduri de la parinti, dar cum bugetul abia ajunge sa isi plateasca utilitatile, sunt nevoiti sa faca acest lucru. Nu e normal sa se creara aceste fonduri, dar pentru asta nu trebuie sa sarim in capul directorilor, care incearca sa creeze confortul necesar copiilor ,, cersind '', ci al guvernantilor. Daca conditiile din gradinite si scoli nu ne convin, sarim de gatul directorilor, daca ei incearca sa creeze conditi optime, iarasi sarim la gatul lor. Nu ne gandim ca acesti bani nu intra in buzunarul lor.

Răspunde | Raportează | | |-25
Popescu 14:30:03 / 21 Septembrie 2016
Vriscu Zoe

De ani de zile la Scoala nr. 8 este director o machedoanca zisa Vriscu Zoita( mai slab profesor de matematica nu am cunoscut) care nu se ridica nici la degetul mic al colegilor domniei sale. Scoala 8 a avut directori de valoare cum ar fi Doamna Codreanu pe vremea careia scoala avea rezultate deosebite .Sunt curios daca in prostia dumneaei are curaj sa se prezinte la concurs.

Elev cotizant 16:50:44 / 21 Septembrie 2016
Pentru parinte

,,Parinte'' nu cumva esti un invatator{oare} frustat care nu te-ai facut inteles la inceput de an scolar

parinte 21:41:35 / 21 Septembrie 2016
bani pt.........

Scoala 16. clasa I-IV si V-VIII : bani pt fondul scolii, clasei, paznic, auxiliare, reparatii, banci si lista ramane mereu deschisa pt ca vin sarbatorile si trebuie bani si pt invatatori si profesori.

parinte 16:55:58 / 22 Septembrie 2016
scoala 8

Sustin spusele de mai sus ale parintilor despre scoala 8. La clasa noastra s.au schimbat banci, scaune, perdele, calorifere, s-a zugravit, totul pe banii parintilor. Cumparam imprimanta, video-proiector, televizor, pana si markerul pentru tabla. Iar pentru inceputul scolii mergem sa facem si curatenie in locul femeii de serviciu. Totul pentru" conditii mai bune pentru copii nostri". Dragi parinti, ar fi bine sa ne mobilizam cu totii si sa o chemam pe d.na inspector scolar Bucovala si sa-i prezentam aceste nemultumiri ale noastre, caci cu doamna director nu se va rezolva nimic.

Unul cu idei 18:29:01 / 22 Septembrie 2016
propunere

Propun ca parintii sa nu mai dea bani pentru nimic. Aceste cheltuieli pentru modernizare si intretinere curenta sa fie suportate doar de profesori si director. Cine nu plateste sa fie dat afara...din clasa.

Răspunde | Raportează | | |+43
CINEVA 12:49:02 / 23 Septembrie 2016
PROPUNERE

Dacă părinții au vrut să facă îmbunătățiri la clasă, cred că nu au fost obligați. Nu le-a băgat nimeni mâna în buzunar. Eu sunt un părinte care are copilul la Școala 8 și niciodată nu ne-a obligat nimeni să dăm bani. Propunerile au fost făcute de părinți pentru confortul copiilor. Școlile nu sunt finanțate suficient de către stat, astfel încât condițiile lasă de dorit. Nu profesorii și directorul școlii sunt vinovați, ci statul român. Dacă părinții au cumpărat pentru clasă perdele, videoproiector, imprimantă...etc., niciunul cadru didactic nu a plecat cu ele acasă. Au rămas școlii.

CADRU DIDACTIC 12:50:53 / 23 Septembrie 2016
Pentru Unul cu idei

Asta e dubla impozitare.. Sunt profesor si deja platesc fondul clasei pentru copilul meu.

PĂRINTE 13:07:22 / 23 Septembrie 2016
ÎNGRIJORARE

Îmi este teamă că dacă părinții nu vor sprijini școlile, ne vom întoarce cu 50 de ani în urmă. Eu nu cred că profesorii trebuie să cumpere cretă, burete, hârtie igienică, săpun și multe alte din salariul său. Statul român trebuie să aloce 6% din PIB pentru învățământ. Cadrele didactice au cerut acest lucru de nenumărate ori și nu i-a ascultat nimeni. Iată consecințele.

Un anonim 15:36:45 / 07 Iunie 2018
Grădinița P.N. Nr 51

La Grădiniță cu program normal Nr 51,structură a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul”, se cer 200 lei/an ptr fondul grădiniței și 100lei /an fondul clasei. Și sunt 200 de copii. Faceti calculul....Schimbări nu se vad. Director este cineva din Seminar...popii ăștia nu sponsorizează cu nimic. De fapt am auzit ca legătura asta seminar-gradinita a fost făcută cu un scop bine definit....e ceva putred la mijloc. Coordonatoarea Iolanda Nica amenință că nu va mai reînscrie copii ai căror părinți nu au achitat fondul grădiniței. Din principiu nu o sa achit, sa vad ce se va întâmpla.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.262 secunde