Parlamentar ucrainean, rănit în urma unei explozii. TENTATIVĂ DE ASASINAT?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentar ucrainean, rănit în urma unei explozii. TENTATIVĂ DE ASASINAT?!

Externe 26 Octombrie 2017 / 09:30 494 accesări

Un parlamentar ucrainean a fost rănit, alături de alţi doi bărbaţii, iar un alt bărbat a murit, în urma unei explozii care a avut loc în capitala ucraineană Kiev, oficialii afirmând că incidentul ar putea fi o tentativă de asasinat, transmite BBC. Explozia s-a produs în momentul în care parlamentarul şi câteva alte persoane plecau de la sediul unei televiziuni. Bărbatul care era gardă de corp a parlamentarului Igor Mosyciuk, reprezentant al Partiduluin Radical, a fost ucis, scrie news.ro.

Primele rezultate ale investigaţiilor indică faptul că un dispozitiv exploziv a fost plasat pe o motocicletă situată în imediata apropiere. Consilierul ministrului de Interne Anton Heraşcenko a prezentat explozia drept "un atac terorist". Atacul nu a fost revendicat. Igor Mosyciuk este internat în prezent într-un spital din Kiev, iar potrivit liderului partidului din care face parte, a fost grav rănit, dar va supravieţui. Conform aceleiaşi surse Mosyciuk a fost atacat din cauza acitivităţilor sale politice. Printre răniţi se află şi un analist politic ucrainean. Partidul Radical deţine 22 de mandate în Parlament în urma alegerilor din 2014. Iniţial a fost unul dintre aliaţii politici a preşedintelui Petro Poroşenko, dar în prezent se indentifică drept o forţă de opoziţie.

În ultimii ani, Kievul a fost scena mai multor atacuri asupra politicienilor importanţi sau a jurnaliştilor. În martie, Denis Voronenkov, un fost parlamentar rus, a fost împuşcat mortal în apropierea unui hotel din cetrul capitalei ucrainene. În iulie 2016, un cunoscut jurnalist belarus şi critic al Kremlinului, Pavel Sheremet a fost ucis în explozia unei maşini capcană.

Cu doi ani în urmă, Oles Buzyna, jurnalist ucrinane cunoscut pentru opţiunile sale pro - ruse, za fost împuşcat mortal la mică distanţă de blocul în care locuia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1828 secunde