Parlamentari francezi cer recunoașterea Statului Palestina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentari francezi cer recunoașterea Statului Palestina

26 Februarie 2017 / 07:36 338 accesări

Un grup de 154 de deputați și senatori francezi de toate culorile politice i-au cerut președintelui François Hollande recunoașterea Statului Palestina, potrivit unei scrisori transmise duminică agenției France Presse.

"Franța trebuie să demonstreze dorința sa de a ieși din impas în acest conflict reafirmând solemn, în numele dreptului inalienabil la autodeterminare, că poporul palestinian are motive serioase pentru a dispune de un stat. Aceasta ține cont de respectarea dreptului internațional, precum și a securității Israelului", i-au scris acești parlamentari șefului statului.

"Domnule președinte, arătați-vă la înălțimea mizei și nu ratați această întâlnire cu istoria, recunoscând din acest moment Statul Palestina", au cerut ei.

Cea mai mare parte a grupurilor politice, de stânga și de dreapta, sunt reprezentate în lista semnatarilor. Printre acestea se află deputatul PS Gilbert Roger, președinte al grupului de prietenie Franța-Palestina, comuniștii Marie-George Buffet și Pierre Laurent, senatoarele ecologiste Aline Archimbaud și Esther Benbassa, socialiștii Marie-Noëlle Lienemann, Mathieu Hanotin și Catherine Tasca sau republicanii (LR, dreapta) Jean-Luc Reitzer și Michel Voisin.12