Parlamentarii au proiecte trăsnite! Topul celor mai... neobișnuite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mare e grădina...

Parlamentarii au proiecte trăsnite! Topul celor mai... neobișnuite

Politică 13 August 2018 / 16:55 537 accesări

Aleșii au depus în sesiunea parlamentară trecută sute de propuneri legislative, însă nu toate sunt de genul celor fără de care nu putem trăi. Unele dintre ele sunt neobișnuite, dacă nu comice de-a dreptul. De exemplu, un parlamentar vrea o școală pentru politicieni și viitori parlamentari, dar și înființarea unei societăți naționale a cailor de rasă. Alți aleși vor să îi sancționeze grav pe cei care spun lucruri rele despre România. De asemenea, sunt și parlamentari care au chef de sărbători. Nu contează pentru ce.

Parlamentarii au depus în sesiunea parlamentară trecută sute de propuneri legislative, însă nu toate sunt de genul celor fără de care nu putem trăi. Unele dintre ele sunt neobișnuite, dacă nu comice de-a dreptul. De exemplu, deputatul ALDE Alexandru Băișanu a depus la Parlament un proiect de lege prin care solicită înființarea unei școli de parlamentari. Mai exact, un Institut de Politici Parlamentare, unde senatorii, deputații, aleșii locali și persoanele care vor să ocupe în viitor o poziție parlamentară ar putea să urmeze cursuri de perfecționare în acest scop. Cu alte cuvinte, o școală de parlamentari, de unde aleșii ar trebui să iasă suficient de instruiți încât să nu mai facă gafe în serie. „Suntem încă printre ultimele ţări din Uniunea Europeană care nu are o instituţie sau orice alt gen de autoritate cu utilitate publică care să gestioneze politica parlamentară la nivel naţional din perspectivă academică şi ştiinţifică”, susţine inițiatorul în expunerea de motive. Oricât de bune ar fi intențiile alesului, ideea acestui institut amintește izbitor de vremea comunismului, mai exact de o celebră instituție de învățământ, sau academie de partid, cum i se mai spunea, care forma activiștii PCR și nu numai. Același deputat ALDEconsideră că este foarte important să avem o „Societate Națională Cai de Rasă”. „Caii noștri de rasă sunt niște tablouri vii și au de fapt o valoare inestimabilă”, se arată în expunerea de motive care, cel puțin din punctul nostru de vedere, nu mai are nevoie de comentarii.

PUȘCĂRIE PENTRU CEI CARE SPUN CĂ ROMÂNIA E DE RAHAT

De asemenea, în această sesiune parlamentară a fost depus un proiect pentru combaterea antiromânismului, după ce o propunere referitoare la combaterea antisemitismului a fost adoptată. Pe scurt, propunerea legislativă prevede faptul că persoanele care spun că „România e nașpa” și alte asemenea lucruri în spațiul public riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 3 ani. Mai mult, cei care formează o organizație ce promovează idei antiromânești pot sta la pușcărie chiar și 10 ani. Evident, sunt pedepsite și alte fapte cum ar fi răspândirea de materiale antiromânești, comercializarea simbolurilor de acest fel și altele. Nu se consideră infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau educaţiei, sau în scopul dezbaterilor unor aspecte de interes public. Iniţiativa este semnată de 33 de parlamentari PSD, PNL, PMP şi USR.

DIN SĂRBĂTOARE ÎN SĂRBĂTOARE

Parlamentarii au depus sesiunea parlamentară trecută și propuneri pentru instituirea unor zile de sărbătoare în România. Și, drept vorbind, nu sunt chiar sărbători fără de care nu putem trăi. De exemplu, mai mulți social democrați au depus o propunere legislativă pentru dedicarea zilei de 15 septembrie drept „Ziua gastronomiei și a vinului românesc”. Autoritățile centrale și locale vor putea organiza astfel evenimente specifice pentru sărbătorirea acestei zile, finanțate din bugetul de stat. De asemenea, pe senatorul PSD Nicolae Bădălău probabil că l-a dat afară generozitatea din casă. El a depus în Parlament o propunere legislativă pentru instituirea „Zilei Dăruirii” pe 25 septembrie. Parlamentarul a adus ca argument principal pentru instituirea acestei zile un citat din Blaise Pascal: „Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”. Tot social democrații s-au gândit la sărbătorirea constructorilor. Aceștia au depus un proiect de lege prin care propun instituirea zilei de 14 septembrie ca „Ziua Națională a Constructorului”. Ce se va alege de aceste proiecte, rămâne de văzut. Ne-am bucura, totuși, dacă aleșii noștri și-ar da interesul pentru chestiunile cu adevărat importante pentru cetățeni.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2454 secunde