Parlamentarii PSD de Constanţa îi cer ministrului Justiţiei înfiinţarea Judecătoriei Băneasa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentarii PSD de Constanţa îi cer ministrului Justiţiei înfiinţarea Judecătoriei Băneasa

Politică 28 Iunie 2006 / 00:00 1136 accesări

Deputaţii PSD de Constanţa Alexandru Mazăre, Corneliu Dida şi Eduard Martin au depus, luni, la Camera Deputaţilor, o interpelare parlamentară adresată ministrului Justiţiei, în care reclamă faptul că, deşi s-a hotărît înfiinţarea unei judecătorii care să deservească zona de sud-vest a judeţului, instituţiile subordonate ministerului refuză să pună în aplicare această decizie, din motive subiective. Vă prezentăm integral textul interpelării celor trei parlamentari PSD:

”Zona de Sud - Vest a judeţului Constanţa, în care se găsesc aşezate opt comune: Ostrov, Lipniţa, Băneasa - devenită oraş potrivit Legii nr.38/2004, Oltina, Dobromir, Ion Corvin, Aliman, Adamclisi, cu o polulaţie de peste 35 de mii de locuitori, care se află la distanţe de 60 - 120 km de municipiul Constanţa şi la 30 - 100 km de cea mai apropiată instanţă judecătorească, Judecătoria Medgidia, întîmpină mari dificultăţi în rezolvarea problemelor de natură juridică. Multe sînt cazurile pentru a căror rezolvare, locuitorii acestei zone sînt obligaţi să facă mari eforturi. Distanţa mare de deplasare, lipsa unor mijloace de transport directe pînă la Medgidia, aglomeraţia permanentă în desfăşurarea şedinţelor, lipsa de cunoaştere în asemenea probleme fac din serviciile judiciare experienţe extrem de dificile pentru locuitorii acestei zone.

Pentru simplificarea şi uşurinţa serviciilor juridice ale zonei noastre, în anul 1999 s-a luat iniţiativa înfiinţării Judecătoriei Teritoriale Băneasa, judeţul Constanţa. S-a reuşit ca, în anii 2001 – 2002, să se reabiliteze şi să se amenajeze o locaţie aflată în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Justiţiei. Au fost asigurate spaţii pentru desfăşurarea serviciilor juridice, spaţii de locuit pentru magistraţi, mobilierul necesar, aparatura de climatizare, centrală termică, în mai puţine cuvinte, “toate cele de trebuinţă”. S-a trecut la selectarea cadrelor auxiliare, instruirea lor, şi s-a realizat nominalizarea magistraţilor pentru acest tribunal.

Din păcate, nu s-a ajuns la deschiderea activităţii acestei importante instituţii, motivele, considerăm noi, ţinînd numai de faptul că o zonă izolată este neagreată de cîteva persoane care ar avea de lucrat la acest tribunal. Vă informăm că această zonă n-a fost vitregită de lipsa unui tribunal teritorial decît în perioada 1968 - 2004. În perioada interbelică şi pînă în anul 1968 a existat tribunal teritorial în localităţile: Adamclisi, Ion Corvin sau Băneasa. Vă rugăm, Doamnă ministru, ca, în sensul celor prezentate, să ne răspundeţi care sînt posibilităţile şi intenţiile Ministerului Justiţiei pentru înfiinţarea Judecătoriei Teritoriale Băneasa”.12
Pagina a fost generata in 0.1054 secunde