Parlamentul a avizat ambasadorii pentru Spania și Portugalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parlamentul a avizat ambasadorii pentru Spania și Portugalia
11 Aprilie 2016 / 15:33 911 accesări 0 comentarii

Comisiile reunite pentru politică externă au dat luni avize pozitive, votate în unanimitate, pentru posturile de ambasador în Spania şi Portugalia, Gabriela Dancău, respectiv Ioana Bivolaru.

"O dimensiune importantă a mandatului de ambasador în Regatul Spaniei va constitui continuarea dezvoltării relaţiilor bilaterale, cu accent în mod special pe domeniul economic. De asemenea, relaţia cu comunitatea românească din Spania va constitui pentru mine o prioritate, ambasada şi consulatele îmi doresc să devină spaţii deschise şi primitoare pentru organizarea de evenimente de tot felul", a spus Dancău în timpul audierii.

Gabriela Dancău a amintit de relaţia bilaterală istorică a ţării noastre cu Spania, care a fost "un aliat ferm în indeplinirea aspiraţiilor sale europene şi euroatlantice", dialogul bilateral "privilegiat" continuând şi după aderarea României la UE.

"După aderarea la Uniunea Europeană, cele două ţări şi-au continuat dialogul bilateral privilegiat şi au, bineînţeles, o strânsă cooperare la nivel european în subiectele care contează foarte mult, în domenii de interes comun precum viitorul Europei, energia, mediul sau vecinătatea estică", a mai precizat Dancău.

Ioana Bivolaru a spus în timpul audierii în Comisiile reunite că în mandatul său de ambasador în Portugalia îşi propune să consolideze şi să diversifice parteneriatul existent.

"Îmi propun ca în mandatul meu să consolidez şi să diversific parteneriatul construit deja cu Republica Portugheză cu accent pe trei mari priorităţi. Primul obiectiv vizează în mod evident intensificarea dialogului politico-diplomatic inclusiv consolidarea parteneriatului în domeniul apărării, a doua prioritate vizează dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, iar a treia prioritate vizează comunitatea de români din Portugalia şi intensificarea legăturilor din domeniul culturii", a explicat Bivolaru.

Gabriela Dancău (Spania) a fost consul general la Lyon. Gabriela Dancău a obţinut masteratul în relaţii internaţionale aprofundate la Centre d′Etudes Diplomatiques et Strategiques Paris şi este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României. Dancău a deţinut funcţia de director al Direcţiei Relaţii Consulare din Ministerul Afacerilor Externe, instituţie în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea din anul 2000.

Ioana Bivolaru (Portugalia) a fost director general la Departamentul Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1592 secunde