Parlamentul i-a dat o palmă lui Iohannis! Bugetul, votat în forma inițială!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cererea președintelui, aruncată la gunoi Parlamentul i-a dat o palmă lui Iohannis! Bugetul, votat în forma inițială!
Politică 13 Martie 2019 / 17:05 407 accesări 6 comentarii

Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, miercuri în plen reunit, raportul de admitere al Comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis. Legea bugetului a fost adoptată de Parlament cu 245 „pentru” 115 „împotrivă”, două abţineri, iar trei aleşi nu au votat. Anterior, comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată iniţial, respingând astfel cererea de reexaminare a şefului statului. De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziţie au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD şi PNL-USR. Parlamentarii PSD-ALDE au susţinut că amendamentele Opoziţiei nu specifică sursele de finanţare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleşilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul preşedintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019. Iohannis i-a acuzat luni pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament şi le-a transmis acestora „să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru ţară. El a indicat PSD ca fiind ”unicul vinovat” pentru neaprobarea bugetului până în prezent. În replică, Partidul Social Democrat a transmis luni seara, într-un comunicat de presă, că şeful statului ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului şi a catalogat blocarea bugetului drept un joc electoral. Bugetul a primit raport de adoptare în forma iniţială de la Comisiile reunite de buget-finanţe. Potrivit Constituţiei, „dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

Loading...

6 comentarii

Palmă....? 11:31:02 / 14 Martie 2019
Un PUMN ÎN CAP..

. Ăla mare al ELEFANTULUI ROZ era mai nimerit.

Răspunde | Raportează | | |-14
Varu 13:35:22 / 15 Martie 2019
Comentaru

Parlamentu nu a dat o palma lui Iohanis , c-i noua romanilor. O sa vedeti mai incolo. Tot niste reporteri buni ati ramas !!!!!!!

Nicu duru 17:14:23 / 18 Martie 2019
Slugile din redactie..

Palma la kkt dați voi sclavilor.. Ați șters toate postarile care nu convin stăpânilor. .Placute suedeze slugilor...

PSD: calaii romanilor 21:40:32 / 18 Martie 2019
Pentru Palmă....?

Votati in continuare PSD-ul si ALDE si o sa ramana in tara numai handicapatii si pensionarii.Sa vedeti atunci daca or mai fi bani pentru pensiile voastre amarate aruncate in scarab de PSDracnea! Pe-ai lor, pe-ai psd-eilor, angajati la stat, la ASF, curte de conturi, govern, primarii, prefecture, parlament etc etc., cu pensii speciale de ‘jde mii de euro pe luna ii doare-n kur de amarasteni ca voi, slugi ale imbuibatilor zilei, prostiti de televiziunile hotilo, cu cateva sute de lei pensie pe luna! Ei va sunt CALAII, de ce-i mai votati oameni buni!

Bugetul tarii facut praf si pulbere de PSD 21:42:08 / 18 Martie 2019
Pentru Varu

PSD-ul cu 20,3 milioane de euro anul trecut, anul acesta DRACnea cu vilcov aloca PSD-ului 30 milioane de euro! Bai esti nebun! Atata banet de la buget politicienilor care dorm in banca parlamentului si taie frunza la caini! Banii astia, BUGETUL TARII, sunt banii tuturor romanilor platitori de impozite si taxe si, un guvern responsabil trebuie sa-i directioneze acolo unde este mare nevoie! Investitii, sanatate, cultura..sa crestem gradul de civilizatie al tarii si ce vedem noi ca fac acesti iresponsabili cu banii nostrii! Le da PENSII SPECIALE la toti porcii din ograda lor si tot ca-n troaca arunca cu milioane de euro partidelor politice.Adica, tot ca la porci, lor, politicienii p-uli! Ajunge, asa nu se mai poate! Trebuie sa iesim in strada, sa oprim jaful asta. PRESEDINTELE SA NU PROMULGE ACEASTA LEGE DE BUGET. Romanii cer REFERENDUM sau ALEGERI ANTICIPATE altfel va fi din nou un DECEMBRIE 1989! Nici Ceausescu nu si-a batut joc de popor asa cum o face PSD si HOTI ca dracnea care a ajuns sa conduca partidul asta candva frcventabil . Ajuns leprozerie acum. Spunem STOP, pana aici.

Cleptocratii psd 21:53:50 / 18 Martie 2019
Pentru Palmă....?

In 2018 PSD a primit de la bugetul de stat 20 de milioane de euro, pentru 2019, cu 50% mai mult! Pentru 2019 PSD primeste 31 de milioane de euro!!! Mai oameni buni astia au luat-o rau pe campii! Ne fura asa pe fata cu legea facuta de ei pentru ei? Pai nu sunt si banii nostrii?, Pe noi nu ne-ntreaba nimeni ce vrem sa facem cu banii nostrii? Bugetul tot il mananca ei ca porcii. Mie, democratia asta incepe sa nu-mi mai placa deloc! Asta-i hotie si furaciune pe fata, asta nu-i democratie. CLEPTOCRATIE asta e!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1919 secunde