Parlamentul, în sesiune extraordinară pentru a aproba Ordonanţele de Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentul, în sesiune extraordinară pentru a aproba Ordonanţele de Guvern

Politică 08 August 2017 / 10:07 719 accesări

Deputaţii şi senatorii se întrunesc în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a aproba ordonanţele de urgenţă adoptate de către Guvern săptămâna trecută referitoare la modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului şi creşterea salariilor poliţiştilor. Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor, potrivit News.ro. Anunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni de la ora 11, urmând ca şedinţa de plen să aibă loc începând cu ora 15. Senatul va avea marţi doar o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14. Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare, aplicarea lor depinzâd de votarea lor de către Parlament.

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii. Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

Lucrările Camerei nu vor fi prezidate de Liviu Dragnea, care i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august, perioadă în care Parlamentul se va afla în sesiune extraordinară.

”În perioada 8-11 august 2017, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia publicată, luni, în Monitorul Oficial.12
Pagina a fost generata in 0.9203 secunde