Participare numeroasă la „Black Sea 10K”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Succes la cea mai importantă competiție atletică a finalului de an Participare numeroasă la „Black Sea 10K”
Sport 27 Septembrie 2015 / 18:50 391 accesări 0 comentarii

Peste 200 de participanți au luat startul în cursa de 10 kilometri de la „Black Sea 10K”

Peste 200 de participanți au luat startul în cursa de 10 kilometri de la „Black Sea 10K”

Vitalie Gheorghiță (nr. 167) a câștigat detașat cursa masculină

Vitalie Gheorghiță (nr. 167) a câștigat detașat cursa masculină

Concurenții au străbătut cele mai importante artere din Constanța

Concurenții au străbătut cele mai importante artere din Constanța

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, Constanța a găzduit cea mai importantă competiție atletică a sfârșitului de an, „Black Sea 10K”, eveniment organizat de clubul înființat de Răzvan Florea, Atena Sport Club, și finanțat de Consiliul Județean Constanța, prin proiectul „Constanța te lansează la apă”, şi susţinut de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Sportivă Sanasport, Clubul Sportiv Smartatletic și Tyr. Peste 200 de copii au fost prezenți, sâmbătă, la crosul desfășurat pe un traseu amenajat în Peninsulă, cu start și sosire în Piața Ovidiu, întrecându-se la patru categorii de vârstă. Punctul culminant al evenimentului a avut loc duminică, atunci când peste 200 de participanți din toată țara, dar și din Republica Moldova au luat startul în cursa individuală pe distanța de 10 kilometri, dar și în cea de ștafetă 2x5 km. Printre aceștia s-au numărat nume importante din sportul nostru, precum unicul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, Răzvan Florea, triatlonista Antoanela Manac și fosta campioană națională de atletism Eveline Lisenco. Startul a fost dat de Elena Frîncu, membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, iar printre spectatori s-a aflat primul antrenor al lui Răzvan Florea, Octavian Tileagă. Concurenții au parcurs traseul str. Mircea cel Batrân - bulevardul Mamaia până în dreptul Centrului de Distracții Lake View, unde s-a făcut întoarcerea spre Piața Ovidiu, plecându-se pe traseul bulevardul Mamaia - bulevardul Tomis - str. Traian - Piața Ovidiu.

Cursa masculină a fost dominată cu autoritate de atleții veniți din Republica Moldova, care au ocupat primele trei locuri. Primul a trecut linia de sosire Vitalie Gheorghiță, urmat la mare distanță de Mihai Bizniuc, care l-a întrecut la sprint pe Maxim Răileanu. În întrecerea feminină, prima a sosit Cristiana Ghiță, secondată de Elena Moagă, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de Nicoleta Ciortan. Competiția ștafetelor i-a avut învingători pe IU&DO - la feminin, Iepurii Fricoși - la masculin și Nicola - la mixt.

„Mă bucur că am reușit să organizez acest eveniment la care mă gândesc de peste doi ani. Este un concept nou pe plan național, pentru că majoritatea se axează pe semimaraton și maraton, dar sunt convins că va prinde la public. Primul semn în acest sens este participarea numeroasă de la prima ediție. Îmi doresc să devină o tradiție organizarea acestui eveniment la Constanța”, a spus Răzvan Florea.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1764 secunde