Partidele din PNL se bat pe data Congresului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Partidele din PNL se bat pe data Congresului

Politică 20 Ianuarie 2017 / 13:18 405 accesări

PNL nu a căzut de acord asupra modului în care se vor desfăşura alegerile interne, după cum afirmă surse din PNL, potrivit cărora fostul lider al PDL Vasile Blaga vrea alegerile de sus în jos şi Congres în martie, iar aripa vechiului PNL exact pe dos. ''Vasile Blaga vrea alegeri de sus în jos şi Congres în martie, iar fostul PNL alegeri la bază începând cu luna februarie şi Congres în mai-iunie'', au declarat pentru Mediafax sursele citate.

Întâlnirea convocată de Vasile Blaga la Ogrezeni, Giurgiu a fost privită de foştii pedelişti ca o ''intervenţie binevenită pentru reconstrucţia partidului''. Deşi este prea devreme să se vorbească despre conturarea viitorului lider pe care îl va susţine aripa fostului PDL, surse partid spun că Blaga l-ar putea susţine pe eternul candidat Cătălin Predoiu. Cu toate că oficial Raluca Turcan nu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru şefia partidului la Convenţie, surse din rândul liberalilor susţin că în aripa fostului PDL lupta pentru şefia formaţiunii se duce între actualul lider interimar şi Cătălin Predoiu, nefiind însă exclusă posibilitatea ca democrat-liberalii să pregătească ''în tăcere'' un alt candidat pentru Convenţie.

Pe de altă parte, la întâlnirea convocată de actualul secretar general, Marian Petrache, aripa fostului PNL a decis că este important să se prezinte cu un singur candidat la Convenţie. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida Ludovic Orban şi Ovidiu Raeţchi, fiind vehiculată şi o revenire a lui Dan Motreanu, dacă acesta îşi va rezolva problemele în justiţie.

Când Petrache şi Turcan au preluat funcţiile de conducere s-a stabilit ca niciunul dintre ei sa nu candideze la functia de preşedinte PNL, dar nu a existat un vot în acest sens, mai mult chiar, Raluca Turcan s-a împotrivit acestei condiţii.

Surse din rândul liberalilor susţin că ''ar fi de bun simţ'' ca nici unul dintre cei doi să nu candideze.

Raluca Turcan a anunţat că la sfârşitul lunii ianuarie va avea o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre calendarul Convenţiei la care partidul ar trebui să îşi aleagă o nouă conducere.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2214 secunde