Partidul lui Merkel a câștigat alegerile în cel mai nordic land din Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Partidul lui Merkel a câștigat alegerile în cel mai nordic land din Germania

Externe 08 Mai 2017 / 15:11 312 accesări

Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a câștigat alegerile regionale desfășurate duminică în landul Schleswig-Holstein, situat în nordul extrem al țării, notează site-ul agenției DPA.

CDU a obținut 32% dintre voturi, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni. Partidul Social-Democrat (SPD), aflat în prezent la guvernare în landul Schleswig-Holstein, a primit doar 27,2% dintre voturi.

Prezența la urne a fost de 64,2%. Partidul Verzilor a obținut 12,9% dintre sufragii, iar Democrații Liberi (FDP) au înregistrat 11,5%. Rezultatul este văzut drept un vot de încredere pentru Uniunea Creștin-Democrată înaintea alegerilor naționale din 24 septembrie, în condițiile în care social-democrații se află pe locul doi în sondaje, la o distanță de 5-6 procente. "Sunt cifre care ne enervează foarte mult, ne irită cumplit. Sunt extrem de furios că am pierdut în fața CDU. Cu toții ne așteptam la un rezultat mai bun", a declarat Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat. Alegerile din Schleswig-Holstein au reprezentat penultimul scrutin regional dinaintea alegerilor legislative din septembrie, când cancelarul Angela Merkel va încerca să obțină cel de-al patrulea mandat, în detrimentul liderului SPD, Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1876 secunde