Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare își schimbă fața

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Recondiționări și reabilitări la foc continuu

Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare își schimbă fața

Administrație 16 Mai 2016 / 07:13 5678 accesări

Autoritățile locale promit că pasajul pietonal din zona Tomis Mall va redeveni un loc sigur și curat după ce va fi recondiționat

Autoritățile locale promit că pasajul pietonal din zona Tomis Mall va redeveni un loc sigur și curat după ce va fi recondiționat

Aleile din zona Pieței CET au fost asfaltate complet

Aleile din zona Pieței CET au fost asfaltate complet

Nu știm exact cum o să arate Constanța în următoarele câteva luni, dar cu siguranță nu va avea aceeași înfățișare. Asta pentru că, în această perioadă, se schimbă foarte multe lucruri în oraș. Unele artere rutiere sunt resistematizate, iar spațiile verzi sunt revitalizate. De curând, au început lucrările de recondiționare a pasajului pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, una dintre zonele cu cele mai mari probleme provocate de vandali și hoți. Concomitent, au fost asfaltate aleile din Piața CET și s-au înlocuit tonetele de flori din zona Casa de Cultură cu unele mult mai elegante.

În urmă cu mai bine de o lună, conducerea administrației locale din Constanța promitea schimbarea aspectului străzii Ștefan cel Mare din oraș, care dintr-unul dintre cele mai circulate drumuri a devenit, în timp, una dintre cele mai degradate și mai murdare artere. Între timp, lucrările au început unde erau cele mai multe probleme, adică la pasajul pietonal din zona Tomis Mall.

ACELEAȘI PROBLEME MEREU

Nu mai e un secret pentru nimeni că în zona respectivă au existat mereu probleme din cauza vandalilor și hoților care au distrus și au furat tot ce le-a picat în mână, fără să țină cont de numeroasele recondiționări și igienizări pe care le-a făcut administrația locală de-a lungul timpului. Povestea este aceeași de fiecare dată. La doar câteva luni după ce muncitorii finalizează lucrările de recondiționare, pasajul devine o toaletă publică ai cărei pereți sunt decorați cu graffiti, iar podeaua și treptele sunt acoperite cu plăci de faianță degradată în ultimul hal. La fel s-a întâmplat și după ultima reabilitare, care a avut loc în martie 2015. Pasajul s-a degradat în ultima vreme atât de mult încât se impun noi lucrări de recondiționare. Aceste activități sunt cu atât mai necesare în contextul în care există planuri ca o porțiune din strada Ștefan cel Mare să fie transformată într-o arteră de circulație exclusiv pietonală, cu spații verzi atât de bogate încât să ofere străzii un aspect de junglă.

O NOUĂ RUNDĂ DE REABILITARE

De câteva zile, muncitorii lucrează intens la recondiționarea pasajului. În primă fază, este înlocuită toată gresia de pe trepte și din interior. După aceea, vor fi puse noi balustrade și vor fi îndepărtate „operele de artă” de pe pereții ce vor fi revopsiți. Potrivit administrației locale, după finalizarea lucrărilor, paza în zonă va fi sporită, astfel încât să se reducă actele de vandalism. Concomitent cu recondiționarea pasajului pietonal din zona Tomis Mall, se desfășoară lucrări de reabilitare și în alte zone ale orașului. De exemplu, aleile din zona Pieței CET au fost asfaltate recent. Totodată, în apropierea Casei de Cultură au fost amenajate noi tonete petru flori, mult mai elegante.

Citește și:

Cum o să arate Constanța în câteva luni

Atenție, șoferi! Risc de ambuteiaj pe strada Soveja!

Vezi pe ce străzi sunt lucrări de modernizare!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3656 secunde