Patriarhul Daniel a efectuat prima slujbă la Catedrala Mânturii Neamului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patriarhul Daniel a efectuat prima slujbă la Catedrala Mânturii Neamului

04 Septembrie 2016 / 12:04 284 accesări

Patriarhul Daniel a oficiat, duminica, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, la ceremonia religioasă participând 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani.

În perioada 1-4 septembrie 2016, la Bucureşti, are loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment cu participare naţională şi internaţională la care sunt prezenţi 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori, a anunţat Patriarhia Română.

În cadrul evenimentului, duminică, începând cu ora 9.00, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel, prima slujbă ţinută la Catedrala Mântuirii Neamului.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 și 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.

Construcţia Catedralei a fost începută în anul 2007 şi până în prezent nu a fost finalizată. În ultima perioada, Patriarhia Română a cerut ajutor financiar primariilor din Capitală pentru finalizarea lucrărilor, mai multe primării alocând fondurile solicitate. Primăria Capitalei a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.12
Pagina a fost generata in 0.2162 secunde