Patronii firmei care a creat softul pentru cluburile din Capitală, reținuți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patronii firmei care a creat softul pentru cluburile din Capitală, reținuți

Eveniment 13 Noiembrie 2015 / 17:47 1502 accesări

Tudor Constantinescu, patronul lanțului de restaurante și cafenele "Chocolat", Mihail MoroşanşiCristian Cucona, asociaţi la societatea Solutions Center SRL din Constanţa, șiMaria Mihaela Cartas, contabil-şef la" Chocolat", au fost reținuți, potrivit Mediafax, în dosarul în care procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) fac cercetări în legătură cu infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Conform sursei deja citate, în aceeași speță s-a dispus măsura controlului judiciar faţă de Iuliana Vespe - casieră,Cezarian Romeo Pufu -director de laborator,Mihai Samson - manager de control şi asociat cu Tudor Constantinescu la unele firme, Cristina Pismaac - contabilul firmelor șiAlex Cristian Nistor - manager "Chocolat Dorobanţi".

Amintim că procurorii DIICOT au efectuat joi dimineață nu mai puțin de 43 de percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Una dintre descinderi a avut loc la Constanța, pe strada Ion Adam, la SC Solutions Center SRL, societate suspectată, se pare, conform Mediafax, că ar fi vândut către firmele bănuite de infracțiuni economice un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.

Potrivit anchetatorilor, în București ar fi acționat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecții vizați de investigație ar fi diminuat baza impozabilă pentru a plăti taxe mai mici, folosind programe informatice care ar permite păstrarea unei evidențe contabile duble - una reală şi una fictivă, din care reies venituri scăzute şi cheltuieli mai mari.

Citește și:

Evaziune cu programe cu dublă gestiune! Descinderi la București și Constanța

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1577 secunde