Patru echipe românești de volei luptă pentru calificare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cupele Europene la volei

Patru echipe românești de volei luptă pentru calificare

Sport 27 Ianuarie 2016 / 16:41 1120 accesări
„Tigroaicele” de la CSM București sunt favorite în meciul cu Olympiacos Pireu

„Tigroaicele” de la CSM București sunt favorite în meciul cu Olympiacos Pireu

Miercuri și joi, în Cupele Europene intercluburi, ediția 2015-2016, vor evolua și cele cinci formații din România aflate încă în competiție. Dintre ele, echipele care joacă miercuri au șanse reale de calificare mai departe, mai mari sau mai mici. Posibilitatea ca Știința Bacău să elimine deținătoarea Cupei CEV, Dinamo Krasnodar, pentru a depăși faza sferturilor de finală din aceeași competiție, este însă minimă, pentru că rusoaicele au câștigat în deplasare cu un net 3:0 și sunt practic calificate. Această dispută este singura care va avea loc joi.

Miercuri, de la ora 18.00, sunt programate trei partide, una singură urmând a fi transmisă la TV, cea de la Sibiu, din Liga Campionilor (Digi Sport 2). Fetele de la CS Volei Alba-Blaj sunt practic calificate în faza Challenge Round din Cupa CEV dacă vor obține o victorie de trei puncte în fața echipei franceze Rocheville Le Cannet, pe care au depășit-o și în deplasare, scor 3:1.

De la aceeași oră vor juca și alte două echipe din România, ambele pe teren propriu. Amândouă au pierdut turul jucat în deplasare și pentru a nu fi eliminate au nevoie de o victorie de trei puncte la retur, scor 3:0 sau 3:1, apoi să se impună în „setul de aur”, care în Cupele Europene la volei departajează echipele aflate la egalitate de puncte pe ansamblul celor două manșe.

Echipa feminină CSM București are ca adversară o formație din Grecia, Olympiacos Pireu, în timp ce vicecampioana băieților, ACS Volei Municipal Zalău, va primi vizita finlandezilor de la VaLePa Sastamala.

În deplasare va juca miercuri doar Arcada Galați, pe terenul francezilor de la ASUL Lyon Métropole, de la ora 20.30. Dunărenii au învins în tur cu 3:0 și i-au pus pe francezi în postura de a ajunge la „set de aur” pentru a forța calificarea. În cazul Arcadei, ea trebuie să câștige două seturi pentru a merge în sferturile Cupei Challenge.

Iată cum se prezintă programul echipelor românești din Cupele Europene la volei care evoluează miercuri (ora este cea a României):

ora 18.00: CS Volei Alba-Blaj - Rocheville Le Cannet (Liga Campionilor la volei feminin, Grupa F, etapa a 6-a, ultima)

ora 18.00: CSM București - Olympiacos Pireu (Cupa Challenge la volei feminin, optimi de finală, manșa retur), în tur 0:3

ora 18.00: ACS Volei Municipal Zalău - VaLePa Sastamala (Cupa CEV la volei masculin, sferturi de finală, manșa retur), în tur 1:3

ora 20.30: ASUL Lyon Métropole - Arcada Galați (Cupa Challenge la volei masculin, optimi de finală, manșa retur), în tur 0:3

Întâlnirea Dinamo Krasnodar - Știința Bacău (Cupa CEV la volei feminin, sferturi de finală, manșa retur), în tur 3:0, va avea loc joi, de la ora 18.30.

Citește și:

Numai Arcada Galați a reușit să câștige

Cinci echipe românești joacă miercuri în Cupele Europene la volei12