Patru juniori de la CS Farul, pe podium la CN de lupte pentru seniori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lupte / Campionatele Naționale pentru seniori

Patru juniori de la CS Farul, pe podium la CN de lupte pentru seniori

Sport 07 Februarie 2017 / 20:23 866 accesări
Florin Gheorghe are ca obiectiv participarea la Campionatele Europene de tineret programate în luna martie

Florin Gheorghe are ca obiectiv participarea la Campionatele Europene de tineret programate în luna martie

La sfârșitul săptămânii trecute, la Reșița, s-au desfășurat Campionatele Naționale de lupte pentru seniori, competiție la care au putut participa inclusiv juniorii născuți în 1999, aflați în primul an de juniorat. Printre sportivii care s-au aliniat la start s-au aflat și șapte juniori de la CS Farul Constanța, antrenați de Grigore Gheorghe și Vasile Dușu, care au reușit să urce de patru ori pe podium.

La stilul greco-romane, categoria 71 kg, vicecampion național a devenit Florin Gheorghe, sportiv care de anul acesta are dublă legitimare, la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, unde este antrenat de Ioan Giuglea și de Valentin Dobrin, și la CS Farul. La aceeași categorie, una dintre medaliile de bronz a ajuns la Nicolae Boantă. Alte două medalii de bronz au fost obținute de Răzvan Arnăut, la categoria 59 kg lupte greco-romane, și de Cristina Pintilie, la categoria 53 kg, lupte libere feminin. Pintilie, ca și Gheorghe, are dublă legitimare, LPS și Farul. Ei vor concura la competițiile de juniori pentru LPS, iar la cele de tineret și seniori pentru Farul. Un alt sportiv de la LPS, seniorul Valentin Ștefan, a ocupat locul 7 la categoria 66 kg.

„După bronzul de anul trecut, Florin Gheorghe a cucerit medalia de argint și se numără printre favoriții la aur la Naționalele de tineret, care vor avea loc peste două săptămâni. Sper să reușească să prindă vârful de formă și să fie selecționat pentru Europenele de tineret, din martie. Și Cristina Pintilie ar putea să prindă un loc pentru Europene, dacă va reuși să slăbească pentru categoria 48 de kilograme”, a declarat Ioan Giuglea, antrenor la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și director executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța.

DOI LUPTĂTORI CONSTĂNŢENI CUCERESC TITLURI NAȚIONALE PENTRU ALTE CLUBURI!

La Reșița au urcat pe podium și frații Caraș, luptători formați la Constanța, dar care evoluează acum cu succes pentru alte cluburi. Vlad Caraș (CSM Reșița) a devenit campion național la stilul libere, categoria 98 kg, iar Ionuț Caraș (Rapid București) a obținut primul său titlu național de seniori din carieră, la categoria 80 kg, stilul greco-romane.

Citește și:

Constănțeanul Gigi Pambuca, ales în Biroul Federal al Federației Române de Lupte

Asociația Județeană de Lupte Constanța și-a premiat laureații anului 2016

Medalii pentru luptătorii constănțeni la Cupa României pentru cadeți

Medalie de bronz pentru luptătorii de la CS Mangalia, în Liga Cadeților

Luptătorii constănțeni, pe podium la CN pentru tineret

Juniorii constănțeni, printre protagoniștii Cupei României la lupte

Taguri articol


12