Patru moduri în care să aranjezi mobila într-un dormitor mic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Patru moduri în care să aranjezi mobila într-un dormitor mic
Lifestyle 28 August 2019 / 15:12 1439 accesări 0 comentarii

Dintre toate camerele pe care le-ai putea considera „prea mici”, dormitorul nu este cea mai rea și ai o mulțime de opțiuni prin care să profiți la maximum de spațiul disponibil fără a-l aglomera prea tare.

În ciuda problemei evidente de stocare, nu ai nevoie de prea mult spațiu suplimentar (trebuie doar să organizezi petrecerile dansante în altă parte). Cu toate acestea, fluxul de mișcare și un sentiment de spațiu sunt importante, așa că iată patru moduri de a aranja un mobila dormitor într-o cameră mică.

Încearcă simetria

Primul decor pe care ți-l sugerăm este cu patul centrat sub o fereastră mare, cu noptieră pe fiecare parte și doar suficient spațiu pentru a trece și pentru a deschide un dulap, în cele două părți ale patului.

În cele mai multe cazuri, tuturor ne plac dormitoarele simetrice, cu acces ușor la ambele părți ale patului, chiar dacă câteodată doar pentru schimbarea ușoară a cearșafurilor. Acest tip de simetrie va face, de asemenea, un dormitor să se simtă mai spațios. Pentru a face acest lucru posibil, mișcorează cât poți dimensiunile noptierelor și gândește-te la înălțime, și nu la lățime, pentru spațiile de depozitare.

Scapă de o noptieră

Iată o altă opțiune pe care să o iei în considerare: poți în continuare să lași patul pe mijloc, cu acces pe ambele părți, dar cu o tentă mai puțin simetrică în general. Mai precis, ai putea păstra doar o noptieră, iar în cealaltă parte poți instala un sertar potrivit. Vei obține astfel un spațiu în plus de depozitare.

Scapă de ambele noptiere

Uneori, există un singur perete viabil pentru a așeza patul și este prea scurt pentru noptiere. Astfel, acestea pot fi înlocuite cu un raft deasupra patului, lânga sau sub care poți instala lămpi de perete. În schimb, un dulap și sertare pot fi plasate în colțurile camerei.

Pat pe colț

Poate părea înghesuit, dar un pat pe colț îți va oferi câteodată chiar mai mult spațiu decât unul așezat pe mijlocul camerei. Cele două spații din părțile patului se vor uni și, per total, va părea că ai mai mult loc disponibil pentru orice activitate. Vei putea face chiar puțină mișcare, precum yoga sau dans în fața oglinzii. Pe peretele opus, liber, poți lipi un dulap de depozitare a hainelor sau a oricăror alte obiecte.

Sfaturi extra

Gândește vertical - Cu un spațiu minim pe podea, trebuie să gândești creativ când vine vorba de depozitare. Un pat pe o platformă cu spațiu de depozitare dedesubt poate fi o idee bună. De asemenea, o șină suspendată la nivel înalt, în locul unui dulap tradițional, este de asemenea o opțiune care vor salva un pic mai mult spațiu din dormitorul mic.

Folosește pereții - În mod similar, folosește spațiul de-a lungul pereților. Un televizor montat pe perete în loc de unul așezat pe o mobilă dormitor sau un raft îngust și înalt în locul unei noptiere voluminoase pot face minuni în materie de spațiu.

Echilibrează camera - Cea mai bună metodă de a echilibra dormitorul este așezând o mobilă dormitor voluminoasă vizavi de pat. Acesta ar putea fi un dulap lung, un set de sertare sau chiar un fotoliu.

Așază covorul cu grijă - Te gândești la covor abia după ce ai aranjat mobila dormitor? Nu așa ar trebui să faci. Un covor poate ajuta ca o cameră mică să pară mai mare, să adauge confort și să introducă culori sau modele care leagă designul. Urmează direcția patului tău pentru a înțelege ce dimensiuni de covor ai nevoie. Dacă patul este centrat, introdu aproximativ două treimi din covor sub el. Dacă patul se află într-un colț, pune covorul lângă el sau sub o altă piesă de mobilier.

Gândește-te la confort - Trebuie să ai în vedere aspectul și funcționalitatea dormitorului tău. Reține zonele particular zgomotoase, reci sau aerisite ale dormitorului și aranjează mobila dormitor în consecință. O greșeală obișnuită este să așezi patul sub o fereastră, deoarece căldura și frigul de la fereastră pot îngreuna somnul.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1538 secunde