Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală

Eveniment 29 Ianuarie 2021 / 09:09 841 accesări

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.
Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul "Matei Balş" din Capitalăa fost lichidat.

"Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane - până la un număr de 102 - au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane", a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că din informaţiile existente până în prezent, în afara celor patru persoane decedate în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş", nu mai sunt pacienţi în stare critică sau pacienţi cu arsuri.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1773 secunde