Patru poliţişti asasinaţi în Mexic! Unul dintre ei era comandant al forţelor speciale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patru poliţişti asasinaţi în Mexic! Unul dintre ei era comandant al forţelor speciale

Externe 04 Septembrie 2018 / 16:00 578 accesări

Patru poliţişti au fost prinşi într-o ambuscadă şi împuşcaţi mortal, luni, în apropiere de oraşul Guadalajara, din vestul Mexicului (statul Jalisco) afectat de traficul de droguri, au anunţat autorităţile. Eduardo Plazola, numărul trei din poliţia municipală Guadalajara şi comandant al unei unităţi a forţelor speciale, ieşea din casa sa din Tonala (suburbie din Guadalajara) cu maşina de serviciu şi însoţit de trei poliţişti atunci când mai multe persoane, aflate în două vehicule, au deschis focul. Niciun poliţist nu a supravieţuit.

O anchetă a fost deschisă pentru a-i găsi pe autorii acestui "atac laş". a indicat într-o conferinţă de presă Roberto Lopez, secretar al guvernului statului Jalisco.

"Au fost multe împuşcături. Circa şapte indivizi înarmaţi erau într-o camionetă albă şi într-o maşină", a declarat pentru AFP un comerciant care a asistat la atac şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul de teama represaliilor.

Eduardo Plazola obţinuse victorii importante în lupta cu crima organizată şi reuşise să "restabilească statul de drept şi pacea" în mai multe cartiere din oraş, a precizat primarul din Guadalajara, Enrique Ibarra, condamnând asasinatul.

Violenţa s-a intensificat în Guadalajara după o sciziune produsă în martie 2017 în cadrul cartelului local de droguri, Jalisco Nueva Generacion, unul dintre cele mai puternice din Mexic.

Guvernul statului Jalisco afirmă că 90% din decesele violente sunt legate de crima organizată.

De la lansarea, în 2006, de către autorităţi a unui război contra narcotraficanţilor şi a crimei organizate, peste 200.000 de persoane au fost ucise în Mexic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2098 secunde