Patru suspecți de braconaj, în plasa polițiștilor de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patru suspecți de braconaj, în plasa polițiștilor de frontieră

Eveniment 29 Februarie 2016 / 16:02 270 accesări

Polițiștii de frontieră au continuat în weekend acțiunile pentru combaterea braconajului și au reușit să facă noi capturi! Oamenii legii spun că primul caz a fost înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.30, atunci când agenții Gărzii de Coastă din zona Chilia au verificat o ambarcațiune în care se aflau doi bărbați, de 38 și, respectiv, 45 de ani, ambii domiciliați în județul Tulcea. Polițiștii au descoperit cu acest prilej șapte unelte de pescuit tip avă, în lungime de 665 de metri, dar și 29 de kilograme de caras.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în apropierea localității Baia, o căruță în care se aflau doi indivizi de 46 și, respectiv, 57 de ani. Anchetatorii au găsit în atelaj 16 plase monofilament și una tip setcă din fir textil, în lungime totală de 952 de metri. În ambele cazuri, oamenii legii au ridicat uneltele ilegale. Aceștia au confiscat și cele 29 de kilograme de pește, care au fost predate unei firme de profil pentru valorificare. Cei patru suspecți sunt cercetați acum, în stare de libertate, pentru deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament și comerciale de către persoane ce nu au autorizație.

Amintim că, pe data de 26 februarie, jandarmii constănțeni au fost nevoiți să facă uz de armă pentru prinderea unui individ suspectat de braconaj piscicol. Oamenii legii spun că întreaga poveste a început în jurul orei 7.15, atunci când doi indivizi de 31 și, respectiv, 40 de ani, ambii din localitatea Ciobanu, au fost surprinși pe lacul Hazarlâc, situat între Hârșova și Saraiu, în timp ce foloseau plase monofilament. Cei doi au fost chemați la mal de militari, care le-au cerut imediat să se legitimeze. La un moment dat, unul dintre autori a sărit în apă și a încercat să se îndepărteze folosind o barcă improvizată. Oamenii legii l-au somat să se întoarcă și, pentru că acesta a refuzat, au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. Cei doi complici au fost predați ulterior de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța polițiștilor din Ciobanu, pentru continuarea cercetărilor.12
Pagina a fost generata in 0.2474 secunde