Patru traficanţi de imigranţi au murit într-un schimb de focuri cu autorităţile din Libia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patru traficanţi de imigranţi au murit într-un schimb de focuri cu autorităţile din Libia

06 Aprilie 2017 / 18:27 359 accesări

Patru presupuşi traficanţi de imigranţi au murit într-un schimb de focuri cu agenţi ai Pazei de Coastă libiene, joi, în sudul Mării Mediterane, anunţă autorităţile libiene, citate de site-ul agenţiei Reuters.

Ayoub Qassem, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă libiene, a declarat că schimbul de focuri a izbucnit în momentul în care s-a încercat interceptarea unei ambarcaţiuni implicată în coordonarea transporturilor de imigranţi extracomunitari, în largul portului libian Zawiya, situat la 45 de kilometri vest de Tripoli.

"Paza de Coastă a detectat o ambarcaţiune suspectă. Persoanele înarmate care conduceau ambarcaţiunea au refuzat să oprească, lucru care indică probabilitatea să fi fost vorba de traficanţi de imigranţi. Au deschis focul spre nava de patrulare, care a ripostat", a spus Qassem.

Patru suspecţi au murit, doi au fost arestaţi, iar unul este dispărut. Un jurnalist german care se afla la bordul navei Pazei de Coastă a fost rănit uşor după ce a alunecat şi a căzut.

Autorităţile libiene au intensificat, la îndemnurile Uniunii Europene, operaţiunile pentru descurajarea traficului cu imigranţi pe Marea Mediterană din Libia spre Italia.12