Paul Ryan cere oficial ca Hillary Clinton să nu mai aibă acces la informaţii clasificate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Paul Ryan cere oficial ca Hillary Clinton să nu mai aibă acces la informaţii clasificate

Externe 07 Iulie 2016 / 17:10 357 accesări

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, republicanul Paul Ryan, i-a cerut oficial directorului Serviciilor americane de Informaţii, James Clapper, să îi blocheze posibilitatea accesului la informaţii clasificate lui Hillary Clinton, potenţialul candidat democrat la preşedinţia SUA. ”Nu există nicio normă legală care să permită furnizarea de informaţii clasificate fostului secretar de stat Hillary Clinton; dacă va continua să aibă acces la astfel de informaţii în pofida concluziilor FBI, acest lucru ar transmite semnalul greşit tuturor funcţionarilor implicaţi în protejarea secretelor naţiunii noastre. Cred cu fermitate că blocarea accesului la informaţii clasificate ar asigura publicul că secretele naţiunii noastre sunt protejate”, a spus Ryan.

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a ţinut cont de recomandarea FBI şi nu a formulat acuzaţii în ancheta privind mailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton, favorită să reprezinte Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA a anunţat marţi că nu va recomanda punerea sub acuzare a fostului secretar de stat în cazul utilizării mailului şi gestionării informaţiilor clasificate. Directorul FBI, James Comey, a declarat că, ”în calitatea de secretar de stat, Hillary Clinton a fost neglijentă, utilizând mailul personal în activităţi oficiale, notând că ar putea exista riscul unor sancţiuni administrative. Însă nu există indicii că Hillary Clinton ar fi trimis intenţionat sau ar fi primit informaţii clasificate. Poziţia noastră este că niciun procuror rezonabil nu ar formula acuzaţii în acest caz“.

Hillary Clinton este favorită să reprezinte Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA. Blocarea accesului la informaţii clasificate riscă să atragă efecte asupra statutului său de candidat. Hillary Clinton a făcut obiectul unor critici intense pentru că ar fi utilizat mailul personal în timp ce ocupa funcţia de secretar de stat. Ea a fost audiată de agenţi FBI acum câteva zile. Anchetatorii au verificat 30.000 de e-mailuri şi au intervievat zeci de persoane în cadrul anchetei.12
Pagina a fost generata in 0.2007 secunde