Pavel Filip a demisionat din funcţia de premier.Partidul lui Plahotniuc pleacă de la guvernare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CRIZA din Republica Moldova Pavel Filip a demisionat din funcţia de premier.Partidul lui Plahotniuc pleacă de la guvernare
Externe 14 Iunie 2019 / 18:03 453 accesări 0 comentarii

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, a anunţat vineri după-amiază retragerea de la guvernare, în contextul crizei politice de la Chişinău. UPDATE: Pavel Filip şi-a prezentat vineri în faţa presei demisia din funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova şi a făcut o trecere în revistă a greutăţilor cu care s-a confruntat în perioada 2016-2019, iar la final i-a urat succes următorului premier, potrivit Unimedia.

„Am venit la Guvern într-o situaţie extrem de gravă, când era o gaură imensă. Am ridicat economia [...] Sper că următorul Guvern va continua aceste programe, după cum aţi văzut, încasările noastre au fost mari”, a declarat Pavel Filip într-o conferinţă de presă susţinută la scurt timp după ce Partidul Democrat din Republica Moldova a anunţat că cedează guvernarea.

”Vreau să mulţumesc vecinilor, România şi Ucraina, că ne-au ajutat în situaţiile mai grele. Cred că am reuşit să dăm dovadă de verticalitate în această perioadă. Obiectivul meu a fost aşa ca să facem ca parcursul european să fie ireversibilă. Nu m-am gândim că o să avem o coaliţie convenţional pro-europeană”, a adăugat Filip.

”Am luat această decizie pentru că în ultimele zile se fac presiuni asupra unor funcţionarilor publici. Fac apel la următorul guvern să nu să se lanseze în vendete faţă de aceşti oameni care nu au vrut să ia vreo tabără sau alta. Criza constituţională rămâne în continuare fără soluţii. Toţi actorii politici vor trebui să ia o decizie faţă de asta. Vom munci pentru Moldova, doar că din altă poziţii. Îi doresc succes următorului prim-ministru”, a conchis Pavel Filip.

Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare, cedând conducerea celor din PSRM şi Blocul ACUM. În urma şedinţei Consiliului Politic Naţional al PDM din 14 iunie 2019, vicepreşedintele PD, Vladimir Cebotari, a anunţat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de vineri, întregul cabinet de miniştri din echipa Filip, vor demisiona.

Formaţiunea politică a organizat vineri o reuniune pentru luarea unor "decizii privind soluţionarea blocajului politic şi juridico-instituţional în care se află ţara".

La finalul reuniunii, conducerea Partidului Democrat a anunţat retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului condus de premierul Pavel Filip, relatează Unimedia.

Decizia a fost luată pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, care au anunţat recunoaşterea Guvernului condus de Maia Sandu, alcătuit prin susţinerea Partidului Socialist (PSM) şi a alianţei ACUM, formată de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2366 secunde